Salut, Guest

roaim.co.nr   |   roaim.de.vu   |   roaim.net.tf Free Domain Name
Active Information Media : Romania » Paradigmă şi conspiraţie (5)

Paradigmă şi conspiraţie (5)

Publicat de: ionut_mihai.aim redactor AIM
Publicat la: 13.05.2009
Citit de: 475 ori
Conţine: 1187 cuvinte
10.00
Apreciază acest articol cu o notă,
în  zona galbenă  de la final.
Noutăţi:
118
Noul tau Smart TV te spioneaza. Afla cum poti preveni asta.
197
Spionaj in casa ta: o noua tehnologie foloseste sunete inaudibile pentru a transmite informatii despre telefonul, calculatorul, televizorul sau tableta ta!
1125
Iluzii anesteziante in care cred romanii, si care blocheaza evolutia si dezvoltarea poporului roman, a societatii romanesti, a Romaniei (1)
555
Iluzii anesteziante in care cred romanii, si care blocheaza evolutia si dezvoltarea poporului roman, a societatii romanesti, a Romaniei (2)
381
Originea democratiei: o poveste cu tilc
267
Poluarea electromagnetica dauneaza grav sanatatii
785
Vladimir Putin - agentul trezirii?
1317
Mega-dezvaluiri de documente si dovezi despre Programele Spatiale Secrete si Extraterestri vor avea loc in 2016?
903
Se intampla ceva extraordinar in lume
330
«Eu cuget, deci exist» a fost precedat de «eu cuceresc, deci exist» şi mai ales de «eu extermin, deci exist»
780
Sfaturi practice pentru a rezista manipularilor
538
Recviem pentru un vis - un rocker despre muzica rock
477
Fungii provoaca Alzheimer - infesteaza creierul
1726
VIDEO: Grupul de studii Keshe Romania
571
Desteapta-te, romane! Pe tine insuti!
399
Stalin a inviat din morti
927
Vladimir Putin, catre elita occidentala: Timpul jocului s-a terminat...
1704
Generator Free Energy inspirat din textele sacre ale Indiei
606
Tehnologii sinistre ale controlului mental ce sunt aplicate umanităţii (prima parte)
456
Tehnologii sinistre ale controlului mental ce sunt aplicate umanităţii (partea a doua)
mai multe noutăţi...
sau Top 100
Comentate recent:


ATENŢIE: Acest articol este un original AIM şi se află sub incidenţa licenţei tip "Creative commons", detaliată la final.
ŞTIRI PE SCURT (selecţie - mai multe în Prima Pagină):

12 ianuarie 2016

Un oras din Italia a inchis reteaua WiFi pentru a nu deteriora sanatatea locuitorilor: Primarul Livio Tola a transmis scolilor din oras ca sa inlocuiasca tehnologia wireless si sa revina la cabluri, dupa ce s-a informat si a aflat ca routerele wireless emit radiatii electromagnetice care sunt daunatoare mai ales copiilor si adolescentilor. "Nu poate fi vorba ca suntem impotriva tehnologiei, masura a fost adoptata pentru a proteja sanatatea", a declarat acesta, adaugand: "Nu putem spune cu certitudine nici ca aceste unde electromagnetice sunt daunatoare pentru copii, si nici ca nu sunt", din lipsa unui consens al expertilor. Citeste continuarea in Prima Pagina.

1 decembrie 2015THE EXPANSE este un nou serial SF transmis de canalul TV Syfy, despre care Corey Goode spune ca arata uluitor de multe realitati: de la coloniile de sclavi de pe Marte si dispozitivele "glass-pads" (terminale audio-video portabile similare unei simple bucati de plastic plexiglass ce sunt permanent conectate la un depozit informational urias) si pana la diferitele centre de putere grupate in jurul programelor spatiale. Episodul pilot a fost deja difuzat, urmand ca serialul sa continue pe 15 decembrie 2015. Desi, in mod evident ca nu toate aspectele prezentate in serial ar trebui considerate adevarate, pentru cei care au urmarit dezvaluirile pe care Corey Goode le publica inca de anul trecut, serialul este ULUITOR de asemenator cu acestea. Se pot avansa opinii diferite relativ la scopul difuzarii acestui serial acum: de la minimalizarea dezvaluirilor lui Corey care ar putea fi catalogate ulterior ca simple "inspiratii" avand ca sursa acest film, si pana la unul care este mai probabil - filmul ar fi inca un pas pe calea unei dezvaluiri semi-oficiale care va fi doar partiale si atent "administrate" de catre cei aflati "la butoanele" puterii. Urmareste trailer-ul in Prima Pagina.

19 noiembrie 2015

Keshe Foundation Manufacturing Bulgaria a fost inregistrata in Bulgaria si incepe fabricarea unitatilor generatoare Magrav Power, a anuntat azi Mehran Keshe in cadrul seminarului transmis LIVE online pe canalul YouTube al Keshe Foundation SpaceShip Institute. Tot in cadrul acestui seminar, Mehran Keshe a prezentat fiecare dintre cele doua modele de generatoare Magrav Power (unul destinat folosirii casnice, si celalalt destinat folosirii intr-un autovehicul), in cele doua variante (varianta europeana al carui container are culoarea albastra, si varianta americana de culoare alba).

Multe alte ştiri de interes general - în Prima Pagină.


NOU! Active Information Media este in curs de modernizare, vizitati-ne la adresa aim.eu5.org

Abonează-te la Buletinul Informativ AIM pentru a fi anunţat imediat ce sunt publicate noi articole, şi nu numai: uneori, Buletinul Informativ AIM conţine informaţii care NU sunt publicate pe site-ul Active Information Media.

Adresa acestui articol original AIM este http://roaim.de.vu/?a=articles&p=59

[continuare din partea a patra]

Realitatea nu este de tip "închis". Acesta este unul din motivele pentru care sistemele sociale de tip închis nu reuşesc să aducă adevărata ordine şi armonie socială. Vechile credinţe ştiinţifice conform cărora sistemele energetice studiate erau declarate din start ca având entropie închisă, şi care stau la baza modelelor de control şi manipulare socială de tip închis, sunt acum abandonate datorită viziunii greşite şi false de la care plecau.

Indiferent cât de îndârjită este lupta sistemelor sociale închise pentru a menţine sub control variabilele şi a elimina schimbarea, realitatea nu poate fi ignorată la nesfârşit. Nu ne putem construi "insule" sociale izolate de restul realităţii, pentru că această întreagă realitate (care ne susţine fără să ne dăm seama) are un caracter profund dinamic, aflându-se într-o continuă şi eternă schimbare.

Realitatea se schimbă permanent

Realitatea pătrunde în toate sistemele noastre sociale, chiar dacă acestea se chinuie să se izoleze din ce în ce mai mult. Realitatea cere adaptare continuă şi schimbare. Două exemple clasice de sisteme închise, Uniunea Sovietică şi China Comunistă (ca să nu mai vorbim de România), au încercat să creeze şi să menţină societăţi "perfect controlate şi închise", izolate de restul lumii.

Acest model nu a funcţionat. Hotărârea lor de a pune bazele unui control strict asupra societăţii a presupus un preţ teribil care trebuia plătit: individualitatea, libertatea şi creativitatea oamenilor "trebuia să fie strivită". De aceea sistemele închise nu sunt decât o mare iluzie.

Evoluţia spirituală a societăţii este permanentă

Fiinţele umane sunt la fel de dinamice în schimbare ca şi realitatea întreagă pentru că noi suntem o parte din această realitate şi nu putem exista fără ea. De aceea, noi evoluăm constant, ca răspuns la solicitările acestei realităţi.

În contrast cu sistemele sociale occidentale de control, inclusiv cele "exportate" în China si URSS, vechile tradiţii spirituale asiatice privesc omul ca un sistem total deschis şi liber, aflat permanent într-o constantă transformare evolutivă. Sistemele sociale sunt obligate să ţină seama de această dinamică eternă a omului, pentru a-şi dovedi viabilitatea. Altfel, ajung la groapa de gunoi a istoriei.

Un alt motiv pentru care sistemele sociale închise nu sunt viabile este acela că ele operează într-un mod "orb" faţă de oamenii care le compun. Ordinea socială nu este compusă pe baza unor necesităţi umane; nu contează ce gândesc sau ce simt oamenii. Ordinea sistemelor închise este menţinută prin ignorarea nevoilor umane şi pe impunerea unor necesităţi ale sistemului.

De aceea sistemele închise nu sunt capabile să menţină legătura cu realitatea, cu gândurile, sentimentele şi capacităţile membrilor lor; ele pur şi simplu întorc spatele acestor informaţii, scuzându-se că "nu sunt relevante pentru menţinerea ordinii".

Prea multe tragedii, prea puţină ordine

În final, controlul de tip sistem închis nu funcţionează pentru că dă naştere la tragedii, şi nu la o ordine. Modelele nefuncţionale distrug. De exemplu, mentalitatea generală despre "sistemul de sănătate" este acela de afacere. Dacă sănătatea este o afacere, şi ea trebuie atunci menţinută în funcţiune ca orice afacere, cât mai mult timp, atunci înseamnă, de fapt, că nu există sănătate reală în societate.

Sistemul de sănătate se focalizează pe concepte de tip "eliminarea bolii" şi ignoră total modalităţile de tip "creare a sănătăţii". Poate părea acelaşi lucru, dar sunt două viziuni total opuse, cu rezultate pe măsură. Starea de sănătate a naţiunii este o măsură evidentă a tragediilor create de sistemele închise.

Sisteme politice occidentale sunt un alt ilustru exemplu pentru efectele nefaste asupra umanităţii.

Plătim un preţ mult prea mare pentru că filtrăm realitatea aşa cum o facem azi. Când aceste filtre ale paradigmei maschează (refuză) realitatea noastră interioară cu scopul de a crea şi mentine egoul (formatiune de tip "exterior") pentru a ne "conforma" legilor impuse de paradigmă, atunci această negare creşte devenind uriaşă.

Dar necazurile se intensifică atunci când noi ne identificăm cu aceste filtre ale paradigmei. Şi începem să credem că renunţând la filtre vom rămâne golaşi şi fără apărare, ba chiar mai mult, că am reuşit să supravieţuim în societate doar datorită acestor filtre. Ne identificăm cu aceste filtre şi credem că ele sunt tot ce avem.

Dar cum facem ca paradigma pe care o acceptăm să fie invulnerabilă? O facem invizibilă. Ceea ce nu poate fi detectat de populaţie, nu poate fi învins. Fiind invizibilă, paradigma noastră nu va fi atacată.

Cel mai comun mod de a face o paradigma invizibilă este să ne înconjurăm de oameni care gândesc la fel ca noi. Ne aliniem la grupuri care cred inconştient în aceeaşi paradigmă. Filtrele paradigmei devin astfel invizibile în acest grup, iar noi ne întrebăm "Care filtre?" şi "Care paradigmă?"

Fiecare membru al grupului urmăreşte acelaşi mod de viaţă, de gândire, adică urmăreşte ca paradigma să continue nestingherită. Atunci când apar situaţii care pun la îndoială paradigma, acestea sunt rezolvate prin acţiuni care demonstrează "cât de corectă şi eficientă" este paradigma grupului. Ideile oficiale, "corecte", sunt repetate până când problema se atenuează. Iar cei care pun la îndoială paradigma şi nu vorbesc acelaşi "limbaj", sunt eliminaţi din grup.

După cum deja aţi recunoscut, este exact modelul preferat de acţiune, de infiltrare în societate al grupurilor de interese, al "clicilor", al mafiei. Dar, extinzând viziunea, observăm că la fel se petrece şi în corporaţii, la biserică, şcoli, universităţi, guverne, sindicate şi chiar organizaţii non-guvernamentale.

Strategia de a menţine filtrele invizibile sub masca unei paradigme de grup se dovedeşte că nu este deloc o aberaţie, ci un model "normal" de comportament.

Există grupuri care permit evoluţia individuală, iar paradigmele care încurajează căutarea spirituală pot fi foarte folositoare. Pentru că lucrând cu oameni care ne împărtăşesc aceeaşi viziune superioară ne poate uşura evoluţia foarte mult. Pe măsură ce ne integrăm mai bine într-un astfel de grup, dezvoltarea spirituală poate atinge nivele la care o persoană ar ajunge după mari eforturi.

Diferenţa este deci dacă grupul încurajează evoluţia filtrelor sau menţinerea lor cu orice preţ.

O altă metodă de a face invizibilă paradigma derivă din latinescul "divide et impera" (dezbină şi stăpâneşte). Adică, împărţirea vieţii noastre în compartimente, fiecare cu setul lui de filtre specifice. Ca rezultat al folosirii unor filtre specifice pentru fiecare "bucăţică" de realitate, apare lipsa consistenţei vieţii.

Nu ne punem problema dacă valorile pe care le adoptăm la serviciu sunt valorile pe care am vrea să le respecte copiii noştri în viaţa de familie. Dacă aderăm la o religie sau credinţă, nici nu vrem să auzim de o alta. Prin ridicarea acestor ziduri între filtrele noastre, protejăm de fapt întregul set de filtre ale paradigmei. Evităm astfel compararea filtrelor între ele, ceea ce ar duce inevitabil la dezvăluirea paradigmei în toată goliciunea sa, şi la punerea sa sub semnul întrebării.

Gândirea de tip "închis", de tip "cutie", deşi este valoroasă pentru specializarea într-un anumit domeniu al cunoaşterii, nu poate duce la salturi spectaculoase cum sunt cele întâlnite prin deschiderea către alte viziuni. Ne spunem că "nu există nici-o paradigmă", iar paradigma noastră rămâne în continuare în spatele scenei, nevăzută.

Deschidere şi obiectivitate

O altă şmecherie prin care menţinem ascunse filtrele paradigmei este să afirmam că "nu avem filtre". Oamenii de ştiinţă şi sociologii îşi ascund aceste filtre (inconştient) în spatele afirmaţiilor de "obiectivitate", argumentând necesitatea adoptării unei viziuni ne-polarizate. Scepticismul declarat este un alt mod eficient de a ascunde paradigma, un mod pe care puţini îl conştientizează.

[continuare în partea a şasea]Active Information Media este in curs de modernizare, vizitati-ne la adresa aim.eu5.org

NOU! Active Information Media este in curs de modernizare, vizitati-ne la adresa aim.eu5.org

Abonează-te la Buletinul Informativ AIM pentru a fi anunţat imediat ce sunt publicate noi articole, şi nu numai: uneori, Buletinul Informativ AIM conţine informaţii care NU sunt publicate pe site-ul Active Information Media.

Adresa acestui articol original AIM este http://roaim.de.vu/?a=articles&p=59

• Recomandări

Vezi mai jos şi alte articole recomandate.

Vă rugăm să apreciaţi acest articol cu o notă, în  zona galbenă  de mai jos. Arătaţi-le celorlalţi vizitatori aprecierea dvs. pentru acest articol.
Alege o notă de mai jos:
Articolele originale publicate de AIM se află sub incidenţa licenţei tip "Creative commons", adică:

• Preluarea materialelor este permisă (chiar şi pe forumuri) dar trebuie să fie însoţită de menţionarea sursei (http://roaim.co.nr);
• Preluarea materialelor în scopuri comerciale este permisă doar cu anunţarea şi aprobarea prealabilă a AIM.
• Dacă alteraţi, transformaţi sau reconstruiţi un alt material pe baza informaţiilor furnizate, puteţi distribui munca rezultată doar ?n condiţiile unei licenţe identică cu prezenta.

Despre autor

Ionut Mihai este redactor AIM

Recomandări:

Peste 2000 vizite
Cuptorul cu microunde
În cele ce urmează vom prezenta pe scurt câteva din testele făcute asupra acţiunii microundelor folosite în aparatele electrocasnice (cuptoare cu microunde). Dintre aceste experimente unele sunt destul de simple şi pot fi făcute de oricine.
nota 9.43 din 2927 vizite
Peste 8.000 vizite
VIDEO: Omenirea a fost salvată pe 15 februarie 2013
Explozia meteoritului de la Celiabinsk, Rusia, pe 15 februarie 2013, beneficiază de numeroase explicaţii, unele mai credibile decât altele. Mai jos au fost surprinse imagini în care se poate observa cum un OZN vine din spatele meteoritului, trece prin el (sau pe lângă el), îl depăşeşte, după care la un interval de câteva secunde survine explozia.
nota 9.43 din 10168 vizite


Cele mai comentate articole:

Free Web Hosting