Salut, Guest

roaim.co.nr   |   roaim.de.vu   |   roaim.net.tf Free Domain Name
Active Information Media : Romania » Paradigmă şi conspiraţie (4)

Paradigmă şi conspiraţie (4)

Publicat de: ionut_mihai.aim redactor AIM
Publicat la: 13.05.2009
Citit de: 546 ori
Conţine: 1567 cuvinte
10.00
Apreciază acest articol cu o notă,
în  zona galbenă  de la final.
Noutăţi:
118
Noul tau Smart TV te spioneaza. Afla cum poti preveni asta.
197
Spionaj in casa ta: o noua tehnologie foloseste sunete inaudibile pentru a transmite informatii despre telefonul, calculatorul, televizorul sau tableta ta!
1125
Iluzii anesteziante in care cred romanii, si care blocheaza evolutia si dezvoltarea poporului roman, a societatii romanesti, a Romaniei (1)
555
Iluzii anesteziante in care cred romanii, si care blocheaza evolutia si dezvoltarea poporului roman, a societatii romanesti, a Romaniei (2)
381
Originea democratiei: o poveste cu tilc
267
Poluarea electromagnetica dauneaza grav sanatatii
785
Vladimir Putin - agentul trezirii?
1317
Mega-dezvaluiri de documente si dovezi despre Programele Spatiale Secrete si Extraterestri vor avea loc in 2016?
903
Se intampla ceva extraordinar in lume
330
«Eu cuget, deci exist» a fost precedat de «eu cuceresc, deci exist» şi mai ales de «eu extermin, deci exist»
780
Sfaturi practice pentru a rezista manipularilor
538
Recviem pentru un vis - un rocker despre muzica rock
477
Fungii provoaca Alzheimer - infesteaza creierul
1726
VIDEO: Grupul de studii Keshe Romania
571
Desteapta-te, romane! Pe tine insuti!
399
Stalin a inviat din morti
927
Vladimir Putin, catre elita occidentala: Timpul jocului s-a terminat...
1704
Generator Free Energy inspirat din textele sacre ale Indiei
606
Tehnologii sinistre ale controlului mental ce sunt aplicate umanităţii (prima parte)
456
Tehnologii sinistre ale controlului mental ce sunt aplicate umanităţii (partea a doua)
mai multe noutăţi...
sau Top 100
Comentate recent:


ATENŢIE: Acest articol este un original AIM şi se află sub incidenţa licenţei tip "Creative commons", detaliată la final.
ŞTIRI PE SCURT (selecţie - mai multe în Prima Pagină):

12 ianuarie 2016

Un oras din Italia a inchis reteaua WiFi pentru a nu deteriora sanatatea locuitorilor: Primarul Livio Tola a transmis scolilor din oras ca sa inlocuiasca tehnologia wireless si sa revina la cabluri, dupa ce s-a informat si a aflat ca routerele wireless emit radiatii electromagnetice care sunt daunatoare mai ales copiilor si adolescentilor. "Nu poate fi vorba ca suntem impotriva tehnologiei, masura a fost adoptata pentru a proteja sanatatea", a declarat acesta, adaugand: "Nu putem spune cu certitudine nici ca aceste unde electromagnetice sunt daunatoare pentru copii, si nici ca nu sunt", din lipsa unui consens al expertilor. Citeste continuarea in Prima Pagina.

1 decembrie 2015THE EXPANSE este un nou serial SF transmis de canalul TV Syfy, despre care Corey Goode spune ca arata uluitor de multe realitati: de la coloniile de sclavi de pe Marte si dispozitivele "glass-pads" (terminale audio-video portabile similare unei simple bucati de plastic plexiglass ce sunt permanent conectate la un depozit informational urias) si pana la diferitele centre de putere grupate in jurul programelor spatiale. Episodul pilot a fost deja difuzat, urmand ca serialul sa continue pe 15 decembrie 2015. Desi, in mod evident ca nu toate aspectele prezentate in serial ar trebui considerate adevarate, pentru cei care au urmarit dezvaluirile pe care Corey Goode le publica inca de anul trecut, serialul este ULUITOR de asemenator cu acestea. Se pot avansa opinii diferite relativ la scopul difuzarii acestui serial acum: de la minimalizarea dezvaluirilor lui Corey care ar putea fi catalogate ulterior ca simple "inspiratii" avand ca sursa acest film, si pana la unul care este mai probabil - filmul ar fi inca un pas pe calea unei dezvaluiri semi-oficiale care va fi doar partiale si atent "administrate" de catre cei aflati "la butoanele" puterii. Urmareste trailer-ul in Prima Pagina.

19 noiembrie 2015

Keshe Foundation Manufacturing Bulgaria a fost inregistrata in Bulgaria si incepe fabricarea unitatilor generatoare Magrav Power, a anuntat azi Mehran Keshe in cadrul seminarului transmis LIVE online pe canalul YouTube al Keshe Foundation SpaceShip Institute. Tot in cadrul acestui seminar, Mehran Keshe a prezentat fiecare dintre cele doua modele de generatoare Magrav Power (unul destinat folosirii casnice, si celalalt destinat folosirii intr-un autovehicul), in cele doua variante (varianta europeana al carui container are culoarea albastra, si varianta americana de culoare alba).

Multe alte ştiri de interes general - în Prima Pagină.


NOU! Active Information Media este in curs de modernizare, vizitati-ne la adresa aim.eu5.org

Abonează-te la Buletinul Informativ AIM pentru a fi anunţat imediat ce sunt publicate noi articole, şi nu numai: uneori, Buletinul Informativ AIM conţine informaţii care NU sunt publicate pe site-ul Active Information Media.

Adresa acestui articol original AIM este http://roaim.de.vu/?a=articles&p=58

[continuare din partea a treia]

Anatomia unei transe

Prin definiţie, în starea de transă mintea alege voluntar să nu-şi folosească facultatea de selecţie şi focalizare; conştiinţa este atunci fixată, focalizată pe o mică parte, un cadru foarte restrâns de percepţii, în loc să fie receptivă la întreaga gamă. Pe scurt, în starea de transă focalizarea este selectivă şi ignoră discernământul mental.

Sugestibilitate

Fiinţa umană este foarte uşor sugestibilă, adică acceptă relativ repede orice sugestie. Acest lucru permite ocolirea facultăţii de discernământ, care în mod normal este "paznicul" minţii noastre. Prin inducerea stării de transă negativă, se poate foarte uşor controla şi manipula mintea şi comportamentul uman.

"Hai să fim serioşi, vrei să spui că eu sunt acum în transă?" este replica cea mai des întâlnită. Înainte de a da un răspuns, trebuie să spun că hipnoza (care este înrudită cu transa negativă) nu este o stare, ci mai degrabă un proces prin care ne focalizăm atenţia în mod selectiv doar asupra unei infime părţi de realitate.

De fapt, până şi cei hipnotizaţi pot să jure că, atunci când se află în starea hipnotică, nu sunt deloc conştienţi că sunt hipnotizaţi. La fel, chiar dacă omul se află în transă, el poate să jure că nu este aşa. Pentru simplul motiv că nu există un sentiment al unei stări alterate de conştiinţă atunci când eşti în transă; totul pare în regulă.

Transa ca instrument de opresiune

Puterea manipulativă a transei negative o recomandă automat ca instrument de opresiune, pentru a ne face mai slabi decât suntem. Folosirea controlului mental cu ajutorul transei negative are o "tradiţie" de mii de ani şi a invadat toate instituţiile paradigmei de control. Haideţi să vedem câteva exemple.

Eliminarea discernământului a atins un apogeu în celebrele tabere (lagăre) de concentrare ale lui Hitler. Prizonierii areau luaţi de la casele lor, li se confiscau toate posesiunile, erau dezbrăcaţi, raşi în cap şi trimişi la duşuri, în masă. Erau trataţi ca şi cum ar fi fost sub-umani. Impactul tuturor acestor metode asupra lor a fost că toate presupunerile lor despre ei înşişi şi-au pierdut orice semnificaţie. Imensa lor majoritate au intrat în stare de şoc iar capacitatea lor de a gândi era aproape de zero. Discernământul se pierduse.

Brutalitatea vieţii din lagăre i-a determinat pe prizonieri să se gândească numai la supravieţuire. Fiecare gând era îndreptat asupra modului de a se încălzi, de a face rost de mâncare şi de a nu-i enerva pe gardieni. Gândirea a devenit foarte selectivă, iar nimeni nu putea concepe vreun plan sau strategie viabilă.

Mentalul prizonierilor a fost golit de emoţiile normale, locul gol fiind umplut cu cele specifice lagărului. Apatia a devenit stăpână pe minţile lor. Prizonierii au renunţat la modul normal de a răspunde. În locul acestora, li s-a implantat ("sugerat") un cu totul alt set de reacţii: să nu se "pună" cu gardienii, să nu iasă în evidenţă, chiar să facă favoruri gardienilor pentru a câştiga o poziţie "favorabilă".

Supunerea necondiţionată şi lipsa voinţei proprii erau criteriile de supravieţuire pe care modul de existenţă din lagăre l-a implantat în mentalul tuturor prizonierilor. Fiinţa umană nu mai avea valoare intrinsecă, ci era privită doar prin prisma folosirii ei de către autorităţi.

Acum e clară transa? Cei care s-au lăsat copleşiţi de transa negativă nu au rezistat mult. Procesul de dezumanizare i-a copleşit şi au cedat primii, fără să opună vreo rezistenţă.

Ieşirea din transă

Cheia ieşirii din transa negativă este trezirea discernământului pentru a putea percepe "întregul tablou". Corectarea sugestiilor dezumanizante, contracararea influenţelor "culturale" se face doar prin refuzarea directă a acestora. Decidem acum că nu acceptăm gândurile, punctele de vedere formulate de această transă dezumanizantă.

Omul care a stat în faţa tancurilor armatei chineze din Piaţa Tien-an-men era în afara paradigmei de control. Răspunsul său "atipic" (necunoscut, ne-trăit de cei aflaţi în transă) l-a "deconectat" pe cel care conducea tancul. Un alt exemplu este căderea zidului Berlinului, care simboliza o paradigmă de control politic veche de 50 de ani. Odată ce transa paradigmei s-a "spart", zidul a căzut aproape peste noapte.

Odată ce ne-am trezit, avem de unde alege: în transă sau în afara ei. Desigur că trezirea şi ieşirea din transa paradigmei de control nu este deloc încurajată de "societate".

Sistemele închise nu deservesc societatea umană

Izolarea individului face imposibil dialogul social. Acesta este scopul paradigmei de control, şi ea foloseste pentru asta un dispozitiv special şi eficient. Paradigma a proiectat structurile sociale după modelul sistemelor închise. Regulile, politicile, şi modul de funcţionare al sistemelor închise au un singur scop, acela de a exclude influenţa externă generată de factori care nu pot fi controlaţi.

De aceea, primul răspuns "clasic" la orice problemă este acela de a "păstra lucrurile aşa cum sunt", adică revenirea la "normalitate". Sistemele sociale închise nu sunt rele prin ele însele, doar că sunt proiectate să menţina cu orice preţ starea "normală". Menţinerea ordinii predeterminate este scopul acestor sisteme, şi este urmărit prin anumite reguli şi politici de control strict.

Cât timp noile provocări pot fi neutralizate sau modificate pentru a se încadra în "normalitate", lucrurile vor continua ca şi înainte. Pârghiile de putere rămân neschimbate.

Administrarea variabilelor - oamenii

Sistemele închise tind să elimine variabilele, pentru a menţine "echilibrul". Diferenţele personale reprezintă variabilele, adică ceea ce ne diferenţiază pe unii de alţii. De exemplu, pentru că nimic nu e mai variabil într-o căsnicie decât femeia, sau în familie - copiii, sau în şcoli - profesorii şi elevii, sau la servici - angajaţii, sau în religie - căutătorii spirituali, sau în societate - cetăţenii, sistemele sociale închise "produc" nenumărate tehnici de a ne mentine în "echilibru", numit "armonie familială", "valori familiale", "disciplină şcolară", "relaţii cu colegii", "devoţiune religioasă", sau "ordine socială".

Cea mai eficientă tehnică pentru a face asta îi determină pe oameni să-şi integreze în ei înşişi (să-şi asume) rolurile desemnate de sistem şi să se comporte conform regulilor şi "principiilor" enunţate de paradigmă. Oamenii sunt manipulaţi în a accepta acele roluri până când ei înşişi devin doar roluri.

Deoarece dialogul, gândirea liberă pune în pericol "legitimitatea" paradigmei, nu e de mirare că discuţiile care pun la îndoială presupunerile şi regulile ei nu sunt deloc binevenite. Pentru că dialogul subminează tot efortul sistemelor închise de a păstra "echilibrul", de a elimina "variabilele", porţia de neprevăzut din fiecare dintre noi.

Declaraţia de legitimitate

Scopul sistemelor închise nu este acela de a ne "închide gura", deşi acesta este efectul. Aceste sisteme se comportă, într-adevăr, ca Forţele Întunecate din Star Wars (Războiul Stelelor), dar cei care conduc lumea cred sincer că "societatea s-ar prăbuşi" fără aportul lor valoros.

De aceea perioadele de dictatură îşi găsesc o justificare, o scuză, atunci când societatea trece printr-o perioadă de schimbare a paradigmei, de ieşire din transă. "Haosul" tranziţiei este folosit pentru a justifica metodele sistemelor închise. Cu cât este mai mare "haosul" aparent, cu atât "regulile absolute" sunt mai îndreptăţite.

Sistemele actuale chiar creează "haos" aparent, tocmai pentru a-şi legitima metodele de manipulare şi control, pentru a-şi "valida" astfel autoritatea "necesară" în situaţia creată.

Sistemele sociale închise nu funcţionează

Nevoia de echilibru a societăţii nu poate fi satisfăcută folosind modelul de gândire al sistemelor închise. De ce? Pentru că:

1. Se menţine astfel o "ordine" ruptă de realitate. Realitatea este că nimic nu este izolat în această lume, la orice nivel am analiza lucrurile. Un sistem închis poate părea o soluţie doar în teorie, practica arată altceva. Sistemele închise perpetuează aceleaşi reguli ineficiente în a menţine ordinea tocmai pentru că nu au discernământ spiritual.

Ele nu evaluează nevoile personale ale fiecărei fiinţe umane, şi nici pe cele de grup sau chiar planetare. Singura lor ţintă este să "menţină ordinea stabilită", chiar dacă această "ordine" este toxică pentru oameni şi pentru planetă.

2. Sistemul valorează mai mult decât oamenii. Aceasta este o altă "monstruozitate" specifică sistemelor sociale închise. Acesta este mesajul pe care-l auzim, dacă citim "printre rânduri", şi anume: menţinerea sistemului este cu mult mai importantă decât dezvoltarea spirituală a oamenilor care-l compun. Evident că este o aberaţie crasă.

Faci parte din sistem, deci eşti proprietatea sistemului. Nu contează cine crezi tu că eşti cu adevărat. Trebuie să acţionezi conform rolurilor pe care le-ai primit, respectând regulile sistemului. "Nu îţi vom permite să greşeşti". Pentru că dacă tu te schimbi, va trebui şi sistemul să se schimbe, ceea ce nu este deloc de dorit, pentru că "ordinea" socială menţinută de sistem se va "prăbuşi, cu siguranţă".

Menţinerea structurii rigide a sistemelor sociale închise ne costă scump pe fiecare dintre noi. Oamenii sunt "înghiţiţi" de sistem. Ideea de "sacrificiu personal pentru binele comun" poate fi lăudabilă, dacă într-adevăr ceea ce se urmăreşte este bun. Dar dacă nu este?

3. Controlul este un abuz. Sistemele sociale închise menţin "ordinea" prin control: forţa, pedeapsa şi alte metode de supunere abuzivă. Dar, armonia socială poate fi într-adevăr adusă cu forţa? Este oare modelul ierarhizat de control capabil să asigure "ordinea" socială?

Ameninţarea şi intimidarea nu pot sta la baza unei societăţi sănătoase. Pentru că există prea multă violenţă în vieţile noastre, şi asta ne împiedică să fim liberi. Cât de sănătos poate fi sistemul nostru social dacă oamenii, din punct de vedere psihologic, sunt nişte epave?

Când ne lipsesc forţele interioare care ne fac liberi, cretivi, sistemul social în care ne aflăm reflectă automat această lipsă. Şi ce primim drept răsplată pentru "supunerea" noastră? În nici-un caz siguranţa unei vieţi sociale împlinite. Poziţia specifică din ierarhia de control nu este deloc caracterizată de siguranţă. Când oamenii îşi pierd libertatea şi sunt "prinşi" în sisteme de control şi îngrădire, ei se comportă ca nişte animale în cuşcă. Oamenii devin astfel animale, adică regresează, în loc să evolueze.

[continuare în partea a cincea]Active Information Media este in curs de modernizare, vizitati-ne la adresa aim.eu5.org

NOU! Active Information Media este in curs de modernizare, vizitati-ne la adresa aim.eu5.org

Abonează-te la Buletinul Informativ AIM pentru a fi anunţat imediat ce sunt publicate noi articole, şi nu numai: uneori, Buletinul Informativ AIM conţine informaţii care NU sunt publicate pe site-ul Active Information Media.

Adresa acestui articol original AIM este http://roaim.de.vu/?a=articles&p=58

• Recomandări

Vezi mai jos şi alte articole recomandate.

Vă rugăm să apreciaţi acest articol cu o notă, în  zona galbenă  de mai jos. Arătaţi-le celorlalţi vizitatori aprecierea dvs. pentru acest articol.
Alege o notă de mai jos:
Articolele originale publicate de AIM se află sub incidenţa licenţei tip "Creative commons", adică:

• Preluarea materialelor este permisă (chiar şi pe forumuri) dar trebuie să fie însoţită de menţionarea sursei (http://roaim.co.nr);
• Preluarea materialelor în scopuri comerciale este permisă doar cu anunţarea şi aprobarea prealabilă a AIM.
• Dacă alteraţi, transformaţi sau reconstruiţi un alt material pe baza informaţiilor furnizate, puteţi distribui munca rezultată doar ?n condiţiile unei licenţe identică cu prezenta.

Despre autor

Ionut Mihai este redactor AIM

Recomandări:

Peste 2000 vizite
Cuptorul cu microunde
În cele ce urmează vom prezenta pe scurt câteva din testele făcute asupra acţiunii microundelor folosite în aparatele electrocasnice (cuptoare cu microunde). Dintre aceste experimente unele sunt destul de simple şi pot fi făcute de oricine.
nota 9.43 din 2927 vizite
2012 - intervenţia extraterestră pe Pământ (13a)
Reptilienii draconieni nu sunt din dimensiunea fizică (3D), dar ei acţionează cu precădere la acest nivel, provocând mult rău fiinţelor umane şi altor rase de fiinţe care trăiesc aici, prin absorbţia fluxurilor de energie inferioară (ce provin mai ales din stimularea emoţiilor negative, cum ar fi panica, frica, stresul etc.) de care au nevoie pentru supravieţuire.
nota 10.00 din 1567 vizite


Cele mai comentate articole:

Free Web Hosting