Salut, Guest

roaim.co.nr   |   roaim.de.vu   |   roaim.net.tf Free Domain Name
Active Information Media : Romania » Paradigmă şi conspiraţie (6)

Paradigmă şi conspiraţie (6)

Publicat de: ionut_mihai.aim redactor AIM
Publicat la: 13.05.2009
Citit de: 470 ori
Conţine: 986 cuvinte
10.00
Apreciază acest articol cu o notă,
în  zona galbenă  de la final.
Noutăţi:
118
Noul tau Smart TV te spioneaza. Afla cum poti preveni asta.
197
Spionaj in casa ta: o noua tehnologie foloseste sunete inaudibile pentru a transmite informatii despre telefonul, calculatorul, televizorul sau tableta ta!
1125
Iluzii anesteziante in care cred romanii, si care blocheaza evolutia si dezvoltarea poporului roman, a societatii romanesti, a Romaniei (1)
555
Iluzii anesteziante in care cred romanii, si care blocheaza evolutia si dezvoltarea poporului roman, a societatii romanesti, a Romaniei (2)
381
Originea democratiei: o poveste cu tilc
267
Poluarea electromagnetica dauneaza grav sanatatii
785
Vladimir Putin - agentul trezirii?
1317
Mega-dezvaluiri de documente si dovezi despre Programele Spatiale Secrete si Extraterestri vor avea loc in 2016?
903
Se intampla ceva extraordinar in lume
330
«Eu cuget, deci exist» a fost precedat de «eu cuceresc, deci exist» şi mai ales de «eu extermin, deci exist»
780
Sfaturi practice pentru a rezista manipularilor
538
Recviem pentru un vis - un rocker despre muzica rock
477
Fungii provoaca Alzheimer - infesteaza creierul
1726
VIDEO: Grupul de studii Keshe Romania
571
Desteapta-te, romane! Pe tine insuti!
399
Stalin a inviat din morti
927
Vladimir Putin, catre elita occidentala: Timpul jocului s-a terminat...
1704
Generator Free Energy inspirat din textele sacre ale Indiei
606
Tehnologii sinistre ale controlului mental ce sunt aplicate umanităţii (prima parte)
456
Tehnologii sinistre ale controlului mental ce sunt aplicate umanităţii (partea a doua)
mai multe noutăţi...
sau Top 100
Comentate recent:


ATENŢIE: Acest articol este un original AIM şi se află sub incidenţa licenţei tip "Creative commons", detaliată la final.
ŞTIRI PE SCURT (selecţie - mai multe în Prima Pagină):

12 ianuarie 2016

Un oras din Italia a inchis reteaua WiFi pentru a nu deteriora sanatatea locuitorilor: Primarul Livio Tola a transmis scolilor din oras ca sa inlocuiasca tehnologia wireless si sa revina la cabluri, dupa ce s-a informat si a aflat ca routerele wireless emit radiatii electromagnetice care sunt daunatoare mai ales copiilor si adolescentilor. "Nu poate fi vorba ca suntem impotriva tehnologiei, masura a fost adoptata pentru a proteja sanatatea", a declarat acesta, adaugand: "Nu putem spune cu certitudine nici ca aceste unde electromagnetice sunt daunatoare pentru copii, si nici ca nu sunt", din lipsa unui consens al expertilor. Citeste continuarea in Prima Pagina.

1 decembrie 2015THE EXPANSE este un nou serial SF transmis de canalul TV Syfy, despre care Corey Goode spune ca arata uluitor de multe realitati: de la coloniile de sclavi de pe Marte si dispozitivele "glass-pads" (terminale audio-video portabile similare unei simple bucati de plastic plexiglass ce sunt permanent conectate la un depozit informational urias) si pana la diferitele centre de putere grupate in jurul programelor spatiale. Episodul pilot a fost deja difuzat, urmand ca serialul sa continue pe 15 decembrie 2015. Desi, in mod evident ca nu toate aspectele prezentate in serial ar trebui considerate adevarate, pentru cei care au urmarit dezvaluirile pe care Corey Goode le publica inca de anul trecut, serialul este ULUITOR de asemenator cu acestea. Se pot avansa opinii diferite relativ la scopul difuzarii acestui serial acum: de la minimalizarea dezvaluirilor lui Corey care ar putea fi catalogate ulterior ca simple "inspiratii" avand ca sursa acest film, si pana la unul care este mai probabil - filmul ar fi inca un pas pe calea unei dezvaluiri semi-oficiale care va fi doar partiale si atent "administrate" de catre cei aflati "la butoanele" puterii. Urmareste trailer-ul in Prima Pagina.

19 noiembrie 2015

Keshe Foundation Manufacturing Bulgaria a fost inregistrata in Bulgaria si incepe fabricarea unitatilor generatoare Magrav Power, a anuntat azi Mehran Keshe in cadrul seminarului transmis LIVE online pe canalul YouTube al Keshe Foundation SpaceShip Institute. Tot in cadrul acestui seminar, Mehran Keshe a prezentat fiecare dintre cele doua modele de generatoare Magrav Power (unul destinat folosirii casnice, si celalalt destinat folosirii intr-un autovehicul), in cele doua variante (varianta europeana al carui container are culoarea albastra, si varianta americana de culoare alba).

Multe alte ştiri de interes general - în Prima Pagină.


NOU! Active Information Media este in curs de modernizare, vizitati-ne la adresa aim.eu5.org

Abonează-te la Buletinul Informativ AIM pentru a fi anunţat imediat ce sunt publicate noi articole, şi nu numai: uneori, Buletinul Informativ AIM conţine informaţii care NU sunt publicate pe site-ul Active Information Media.

Adresa acestui articol original AIM este http://roaim.de.vu/?a=articles&p=60

[continuare din partea a cincea]

Blocarea revelării paradigmei

Pentru a evolua trebuie să ne dăm seama ce paradigmă folosim în prezent, ca să o putem înlocui. Însă existenţa anumitor cortine de apărare, de conservare a paradigmei, ne blochează această conştientizare. Cât de departe pot să ajungă oamenii pentru a-şi proteja paradigma?

Istoria ne arată că oamenii pot să şi omoare dacă ei "consideră necesar". Schimbarea paradigmelor, a modurilor de percepţie a universului pe baza noii gândiri, poate fi foarte înfricoşătoare pentru unii oameni. Şi atunci nu e de mirare că strategiile de menţinere, de conservare a paradigmelor sunt mult mai dezvoltate decât strategiile de schimbare.

Folosirea tabuurilor sociale pentru a împiedica conştientizarea paradigmei

Tabuul este unul dintre cele mai puternice dispozitive de ascundere a paradigmei de care se folosesc atât indivizii cât şi societatea. Un tabu blochează apariţia întrebărilor incomode, pe care nu îndrăznim să le punem, a acţiunilor pe care nu îndrăznim să le facem, a gândurilor pe care nu îndrăznim să le gândim.

Când membrii unei societăţi se supun tabuurilor lor, ei pretind că anumite aspecte ale vieţii lor nu există. Problemele nu sunt probleme, iar adevăratele şi evidentele surse de neplăceri nu sunt luate în discuţii, iar oamenii sunt manipulaţi pentru a nu vorbi despre ele.

Oamenii permit sistemului social să îi separe cu ziduri de tăcere, astfel încat sistemul social nu este pus în situaţia jenantă de a auzi vreodată despre adevăratele probleme pe care le avem. Marea majoritate a sistemelor sociale de pe această planetă sunt menţinute astfel într-un status-quo pe termen indefinit.

Tabuuri despre sex

Adevăratul scop al existenţei tabuurilor despre sex în ţările occidentale, care există, paradoxal, în acelaşi timp cu menţinerea unei puternice focalizări pe teme sexuale a societăţii, este de a suplimenta şi de a amplifica focalizarea societăţii pe temele sexuale.

Asemănător se petrece şi în cazul tabuurilor pe teme de tipul bărbat-femeie (ce pot face unii şi ce trebuie să facă alţii), care au în plus şi funcţia de a ascunde factorii care duc la exprimarea invididului într-o formă totală, întreagă, ne-polarizată.

Multe dinte aceste tabuuri au şi scopul de a introduce şi menţine factorii sociali de "vină" şi "ruşine", şi sunt prezenţi şi în anumite paradigme religioase.

Tabuuri despre sentimente

Există şi un alt tabu care face ca sentimentele să fie considerate o manifestare improprie în unele sisteme sociale. Astfel, oamanii sunt "învăţaţi" cum să-şi "controleze" emoţiile. Până şi familia de noţiuni care provine din "emoţie" este proiectată într-o lumină negativă, şi este folosită pentru a discredita punctul de vedere al unei persoane.

De fapt, procesul de programare socială prin care se elimină emoţiile este foarte convenabil sistemelor bazate pe paradigme, pentru că dacă tăiem emoţiile din lista modurilor în care noi reacţionăm când suntem dominaţi, atunci avem tendinţa să o "tolerăm" pe mai departe, şi suntem astfel programaţi pentru a nu da atenţie durerii atunci când suntem martorii abuzului sistemului de control asupra altora.

Şi iată cum. Abuzul sistemului de control este văzut la TV 24 de ore zilnic şi se numeşte "divertisment", ceea ce arată cât de adânc sunt îngropate unele elemente ale paradigmei. Un alt efect care apare este acela că paradigma hrăneşte oamenii cu raţionamente, judecăţi şi cu ultimatumul teribil: "lucrurile se vor face aşa, altfel va urma haosul".

Tabuuri ştiinţifice

Multe din tabuurile societăţii noastre sunt de fapt moştenite din ştiinţă: ce e "rau" si ce nu, despre ce anume se poate "vorbi inteligent" şi ce înseamnă "superstiţii" sau "pseudo-ştiinţă".

În general, regula este asta: "dacă poţi măsura ceva, dacă pţti manipula, prevedea efectul şi dacă poţi reproduce experienţa (adică dacă poţi controla rezultatele ei), atunci e ştiinţific şi e real; dacă nu, atunci e doar imaginaţie sau iluzie".

Oamenii sunt programaţi să accepte astfel de abordări pentru că se amplifică ideea de control asupra mediului. În spatele unei astfel de viziuni strâmte stă însă ideea de separare de mediu.

Din păcate, acestă strategie reduce ideea de cunoaştere la o simplă problema de "control". Suntem încurajaţi să credem că dacă ştim ceva, atunci cu siguranţă putem controla acel ceva. Aceasta este iluzia. Suntem impinşi să dăm ştiinţei autoritatea de a hotărî ce şi cum, şi suntem programaţi să nu punem la îndoială această autoritate. Chiar dacă există în spatele ei munţi întregi de dovezi evidente (dar care nu pot fi reproduse, şi deci "anecdotice").

Oamenii de ştiinţă "învaţă" de la început cum să gandeasca într-un spaţiu mental cât mai limitat, cum să aibă o viziune cât mai îngustă (aceasta numindu-se "specializare"), şi cum să respingă contextele mai largi, cum să ignore viziunile întregi. Ca rezultat, folosind astfel de procese de gândire înguste, suntem puşi în faţa unor probleme de impact foarte larg. Acesta este un semnal clar şi evident că nu gândim bine.

De exemplu, avem în prezent reziduuri radioactive cu un timp de înjumătăţire de o jumătate de milion de ani, avem şi nori care aduc ploi acide ce ne distrug pădurile. Dacă aceeaşi bani cheltuiţi pe tehnologii "rele" ar fi fost îndreptaţi spre găsirea de noi moduri de a obţine energie, moduri mai prietenoase cu mediul, nu am fi avut astfel de probleme grave, deşi situaţia actuală dezastruoasă a fost "prezisă" încă din 1970. Însă, am fost învăţaţi să gândim "în turmă", să nu ieşim din tipare, astfel că nimeni nu a fost capabil să "vadă" o astfel de soluţie simplă.

Intuiţia, universul interior, sincronicitatea, căutarea spirituală, căutarea scopului în viaţă, transformarea personală şi socială, şi multe astfel de teme sunt denumite de ştiinţă ca "non-sens". Nu contează că acestea sunt o parte vie, integrantă, din viaţă. Nici-un om de ştiinţă care se respectă nu va iniţia niciodata vreo investigaţie în aceste direcţii.

Una dintre cele mai puternice arme prin care aceste tabuuri înnăbuşă astfel de cercetări este ridiculizarea celor care păşesc dincolo de limita impusă domeniului ştiinţific. Dacă ceva nu se potriveşte paradigmei de control, atunci acel ceva se declară "non-existent", iar cei care continuă să violeze aceste tabuuri sunt denumiţi "şarlatani". În această categorie, cel mai cunoscut subiect este cel al interacţiunii extraterestre pe planeta noastră.

[continuare în partea a şaptea]Active Information Media este in curs de modernizare, vizitati-ne la adresa aim.eu5.org

NOU! Active Information Media este in curs de modernizare, vizitati-ne la adresa aim.eu5.org

Abonează-te la Buletinul Informativ AIM pentru a fi anunţat imediat ce sunt publicate noi articole, şi nu numai: uneori, Buletinul Informativ AIM conţine informaţii care NU sunt publicate pe site-ul Active Information Media.

Adresa acestui articol original AIM este http://roaim.de.vu/?a=articles&p=60

• Recomandări

Vezi mai jos şi alte articole recomandate.

Vă rugăm să apreciaţi acest articol cu o notă, în  zona galbenă  de mai jos. Arătaţi-le celorlalţi vizitatori aprecierea dvs. pentru acest articol.
Alege o notă de mai jos:
Articolele originale publicate de AIM se află sub incidenţa licenţei tip "Creative commons", adică:

• Preluarea materialelor este permisă (chiar şi pe forumuri) dar trebuie să fie însoţită de menţionarea sursei (http://roaim.co.nr);
• Preluarea materialelor în scopuri comerciale este permisă doar cu anunţarea şi aprobarea prealabilă a AIM.
• Dacă alteraţi, transformaţi sau reconstruiţi un alt material pe baza informaţiilor furnizate, puteţi distribui munca rezultată doar ?n condiţiile unei licenţe identică cu prezenta.

Despre autor

Ionut Mihai este redactor AIM

Recomandări:

Peste 2000 vizite
Cuptorul cu microunde
În cele ce urmează vom prezenta pe scurt câteva din testele făcute asupra acţiunii microundelor folosite în aparatele electrocasnice (cuptoare cu microunde). Dintre aceste experimente unele sunt destul de simple şi pot fi făcute de oricine.
nota 9.43 din 2927 vizite
Peste 2000 vizite
Oculta satanică Illuminati controlează lumea într-un mod demonic - dovezi incontestabile (1)
Primele dovezi istorice ale planului satanic de cucerire a lumii: Waterloo, Bancile si francmasoneria din America, Karl Marx, Ku-Klux-Klan, Albert Pike, coloniile occidentale, revolutia sovietica si primul razboi mondial, Rockefeller, Warburg, I.G.Farben, Masa Rotunda, Cavalerii Templieri, Hitler si organizatia Thule, magia neagra.
nota 9.93 din 2654 vizite


Cele mai comentate articole:

Free Web Hosting