Salut, Guest

roaim.co.nr   |   roaim.de.vu   |   roaim.net.tf Free Domain Name
Active Information Media : Romania » Paradigmă şi conspiraţie (3)

Paradigmă şi conspiraţie (3)

Publicat de: ionut_mihai.aim redactor AIM
Publicat la: 13.05.2009
Citit de: 663 ori
Conţine: 1449 cuvinte
10.00
Apreciază acest articol cu o notă,
în  zona galbenă  de la final.
Noutăţi:
118
Noul tau Smart TV te spioneaza. Afla cum poti preveni asta.
197
Spionaj in casa ta: o noua tehnologie foloseste sunete inaudibile pentru a transmite informatii despre telefonul, calculatorul, televizorul sau tableta ta!
1125
Iluzii anesteziante in care cred romanii, si care blocheaza evolutia si dezvoltarea poporului roman, a societatii romanesti, a Romaniei (1)
555
Iluzii anesteziante in care cred romanii, si care blocheaza evolutia si dezvoltarea poporului roman, a societatii romanesti, a Romaniei (2)
381
Originea democratiei: o poveste cu tilc
267
Poluarea electromagnetica dauneaza grav sanatatii
785
Vladimir Putin - agentul trezirii?
1317
Mega-dezvaluiri de documente si dovezi despre Programele Spatiale Secrete si Extraterestri vor avea loc in 2016?
903
Se intampla ceva extraordinar in lume
330
«Eu cuget, deci exist» a fost precedat de «eu cuceresc, deci exist» şi mai ales de «eu extermin, deci exist»
780
Sfaturi practice pentru a rezista manipularilor
538
Recviem pentru un vis - un rocker despre muzica rock
477
Fungii provoaca Alzheimer - infesteaza creierul
1726
VIDEO: Grupul de studii Keshe Romania
571
Desteapta-te, romane! Pe tine insuti!
399
Stalin a inviat din morti
927
Vladimir Putin, catre elita occidentala: Timpul jocului s-a terminat...
1704
Generator Free Energy inspirat din textele sacre ale Indiei
606
Tehnologii sinistre ale controlului mental ce sunt aplicate umanităţii (prima parte)
456
Tehnologii sinistre ale controlului mental ce sunt aplicate umanităţii (partea a doua)
mai multe noutăţi...
sau Top 100
Comentate recent:


ATENŢIE: Acest articol este un original AIM şi se află sub incidenţa licenţei tip "Creative commons", detaliată la final.
ŞTIRI PE SCURT (selecţie - mai multe în Prima Pagină):

12 ianuarie 2016

Un oras din Italia a inchis reteaua WiFi pentru a nu deteriora sanatatea locuitorilor: Primarul Livio Tola a transmis scolilor din oras ca sa inlocuiasca tehnologia wireless si sa revina la cabluri, dupa ce s-a informat si a aflat ca routerele wireless emit radiatii electromagnetice care sunt daunatoare mai ales copiilor si adolescentilor. "Nu poate fi vorba ca suntem impotriva tehnologiei, masura a fost adoptata pentru a proteja sanatatea", a declarat acesta, adaugand: "Nu putem spune cu certitudine nici ca aceste unde electromagnetice sunt daunatoare pentru copii, si nici ca nu sunt", din lipsa unui consens al expertilor. Citeste continuarea in Prima Pagina.

1 decembrie 2015THE EXPANSE este un nou serial SF transmis de canalul TV Syfy, despre care Corey Goode spune ca arata uluitor de multe realitati: de la coloniile de sclavi de pe Marte si dispozitivele "glass-pads" (terminale audio-video portabile similare unei simple bucati de plastic plexiglass ce sunt permanent conectate la un depozit informational urias) si pana la diferitele centre de putere grupate in jurul programelor spatiale. Episodul pilot a fost deja difuzat, urmand ca serialul sa continue pe 15 decembrie 2015. Desi, in mod evident ca nu toate aspectele prezentate in serial ar trebui considerate adevarate, pentru cei care au urmarit dezvaluirile pe care Corey Goode le publica inca de anul trecut, serialul este ULUITOR de asemenator cu acestea. Se pot avansa opinii diferite relativ la scopul difuzarii acestui serial acum: de la minimalizarea dezvaluirilor lui Corey care ar putea fi catalogate ulterior ca simple "inspiratii" avand ca sursa acest film, si pana la unul care este mai probabil - filmul ar fi inca un pas pe calea unei dezvaluiri semi-oficiale care va fi doar partiale si atent "administrate" de catre cei aflati "la butoanele" puterii. Urmareste trailer-ul in Prima Pagina.

19 noiembrie 2015

Keshe Foundation Manufacturing Bulgaria a fost inregistrata in Bulgaria si incepe fabricarea unitatilor generatoare Magrav Power, a anuntat azi Mehran Keshe in cadrul seminarului transmis LIVE online pe canalul YouTube al Keshe Foundation SpaceShip Institute. Tot in cadrul acestui seminar, Mehran Keshe a prezentat fiecare dintre cele doua modele de generatoare Magrav Power (unul destinat folosirii casnice, si celalalt destinat folosirii intr-un autovehicul), in cele doua variante (varianta europeana al carui container are culoarea albastra, si varianta americana de culoare alba).

Multe alte ştiri de interes general - în Prima Pagină.


NOU! Active Information Media este in curs de modernizare, vizitati-ne la adresa aim.eu5.org

Abonează-te la Buletinul Informativ AIM pentru a fi anunţat imediat ce sunt publicate noi articole, şi nu numai: uneori, Buletinul Informativ AIM conţine informaţii care NU sunt publicate pe site-ul Active Information Media.

Adresa acestui articol original AIM este http://roaim.co.nr/?a=articles&p=57

[continuare din partea a doua]

Cu alte cuvinte, conform vechii paradigme, nerespectarea drepturilor fundamentale ale omului nu este un abuz, ci o necesitate. Pentru că numai în acest fel, restrictiv, putem avea familii fericite, în siguranţă, şcoli eficiente, guverne şi biserici apreciate. Pentru că numai prin restrângerea drepturilor putem scăpa de păcate, de prostie, şi de toate relele societăţii actuale.

Dacă restricţiile curente nu dau rezultate, atunci e nevoie de şi mai multe restricţii, trebuie să renunţăm la şi mai multe drepturi, trebuie să intimidăm oamenii, ne trebuie mai multe închisori şi să introducem pe scară largă pedeapsa cu moartea. Pentru că oamenii ştiu doar de frică.

Această paradigmă învechită ne influenţează fiecare parte a vieţii noastre, dar în mod invizibil. Nu ne dăm seama că ea există, ceea ce înseamnă că nu-i recunoaştem rolul pe care-l are în modelarea instituţiilor sociale actuale. Cât timp paradigma rămâne ascunsă, nu vedem care este cauza suferinţei generalizate, adică nu putem găsi o soluţie reală.

Control şi putere

Ce fel de paradigmă este aceea care ne cere să blamăm indivizii incomozi, să intimidăm oamenii şi să-i pedepsim cât mai exemplar, toate de dragul "sănătăţii" sistemului social? Ca o ţesătură complexă, paradigma are multe fire, dar modelul general este în legătură cu controlul: cine are putere asupra cui, şi cum poate fi menţinută o relaţie de supunere?

Acesta este modelul de tip "dominare", care contrastează cu modelul de tip "parteneriat". În această paradigmă, dominarea este axul central care face ca viziunea actuală să fie următoarea: controlul ierarhizat de sus în jos este absolut necesar pentru a menţine ordinea socială.

Paradigma controlului (modelul de control prin dominare) nu încetează să ne asurzească cu afirmaţii de genul "dacă nu avem pe cineva căruia să ne supunem, sistemul nostru social va cădea în haos". Împăratul roman Diocletian, în disperarea de a menţine unit imperiul care se destrăma, a ierarhizat totul astfel încat animalele, pământul şi oamenii erau foarte bine organizaţi şi avea o evidenţă strictă a lor.

Ca şi Diocletian, actualele autorităţi cred că dacă am fi lăsaţi liberi, dacă fiecare ar decide ce e bine pentru el, atunci nimic nu ar mai funcţiona. Pentru a menţine ordinea, trebuie să facem ceea ce ne spun autorităţile.

Cea mai mare ameninţare

Pentru a putea fi controlaţi deplin, trebuie ca să fim complet izolaţi de alte surse de control. Pentru că se ştie că nu poţi fi slujitor la doi stăpâni. Iar cea mai mare ameninţare la adresa controlului social de tip extern este ghidul interior din fiecare dintre noi, sistemul spiritual de care dispunem cu toţii.

Acest sistem este numit în mod popular suflet. Este cea mai adancă prezenţă interioară, este ceea ce ne ajută să fim în contact cu noi înşine, cu miezul vieţii, fie că îi spunem Fiinţa Supremă, Dumnezeu, Unicul, Întregul, sau Sursa Creaţiei. Doctorul Larry Dossey descrie sufletul ca fiind "acel aspect din noi înşine care este infinit, care trece dincolo de limitele spaţiului şi timpului. Este legătura noastră directă cu Realitatea".

Acest nucleu interior este sursa talentelor şi creativităţii noastre. Acest nucleu ne dă convingerea că vieţile noastre au un anume scop. Atunci când trăim viaţa din tot sufletul, simţim că suntem cu adevărat vii şi plini de viaţă, şi suntem convinşi că ne aflăm aici cu un anumit scop.

Sufletul este cel mai bun prieten al fiecăruia, şi ghidul cel mai de încredere. Dar, pentru sistemul exterior de control, sufletul este inamicul nr. 1, este pericolul cel mai mare care trebuie eradicat pentru ca sistemul de control să fie eficient. Doar atunci când vom fi deconectaţi de la compasul interior vom fi în stare să executăm orbeşte orice ordine venite de la sistemul de control.

Invocand frica de haos, sistemele sociale adoptă paradigma controlului şi o folosesc îndârjit. Prin tot felul de politici instituţionalizate, prin regulamente şi moduri de lucru, primim mesajul clar că nu putem fi acceptaţi aşa cum suntem, ci doar dacă ne supunem total sistemului social de control (şcoală, familie, profesie, religie, afacere, etc.) care va face din noi cetăţeni-model. Suntem îndoctrinaţi cu convingeri de tipul că "sufletul creează probleme" pentru că nu poate fi "îmblânzit", nu poate fi încuiat într-o cutie şi "deranjează" teribil mecanismele sitemului social; deci, mai bine fără el!

Realitatea este cu totul alta. Ceea ce ne transmit sistemele sociale actuale nu este decât însăşi esenţa paradigmei învechite în care trăim. Poate că în trecutul îndepărtat al speciei umane, acest tip de control bazat pe dominare a adus oarece servicii benefice - deşi mă îndoiesc sincer - dar acum nu ne mai serveşte interesele legitime. Cu cât se adânceşte controlul prin dominare, cu atât viaţa interioară se atrofiază, iar ordinea socială diminuează. Pentru că adevărata ordine socială armonioasă vine din interior, ghidată de suflet.

Aceasta este prima conspiraţie a paradigmei, cea care ne blochează cele mai sincere eforturi personale şi de grup, realizate pentru a ieşi din criză şi a ne schimba.

Puterea paradigmei stă în acceptarea noastră benevolă a ei. În momentul în care o persoană începe să exploreze modele alternative, paradigma nu mai are aceeaşi putere.

În cartea "Conspiraţia Vărsătorului", Marilyn Ferguson explică faptul că acest cuvant, "conspiraţie", vine de la "conspirare" - care înseamnă "a respira împreună". O nouă paradigmă culturală ia naştere cu fiecare persoană care părăseşte vechiul mod de gândire îndrăznind să experimenteze ceva nou. Paznicii vechii paradigme sunt total neputincioşi, ei nu pot împiedica înlocuirea vechii paradigme cu cea nouă, pe măsură ce mai mulţi oameni încep să "respire" acelaşi mod de gândire.

Somnambulism

Nu suntem în stare să percepem realitatea a ceea ce suntem cu adevărat pentru că ne comportam ca nişte somnambuli; parcă dormim tot timpul, nefiind conştienţi de imensa putere pe care o avem fiecare. În schimb, sistemul a reuşit să ne convingă că nici nu avem astfel de puteri. Ne-a convins că suntem neputincioşi.

Chiar şi cei educaţi la cele mai bune şcoli din sistem recunosc că procesul actual de "educare" este, de fapt, îndoctrinare. Avantajul adus de astfel de instituţii de tip "dominant" este evident: oamenii nu mai au capacitatea de a vedea "întregul tablou", situaţia reală. Sistemele paradigmei de control vor ca creierul omului să fie o maşinărie supusă, nu o minte vie şi alertă.

Paradigma controlului se dă drept "filozofie"

Ca un adevărat clovn ce ne distrage atenţia, paradigma controlului se prezintă ca fiind "filozofie", spunându-ne inocent şi drăgălaş, că este ceea ce vedem noi. Şi insistă în a susţine că viziunea ei mecanicistă, materialistă, măsurată cu instrumente de control reprezintă realitatea cea mai reală. Mai mult, ne sfătuieşte cum să acţionăm, cum să ne comportăm în viaţă. Ne spune că un câine aleargă după o pisică, şi că rechinul mănâncă orice.

Această "filozofie" (numită materialistă) insistă în a ne convinge că pentru a înţelege cât mai bine "realităţile" universului trebuie să vedem totul ca fiind doar obiecte, şi să renunţăm la "însufleţirea" lor cu alte idei, valori spirituale şi alte "chestii" intangibile şi nemăsurabile.

Acceptarea acestei "filozofii" materialiste ne face automat supuşi "valorilor" sale, acelea de pedepsire şi premiere venite din exterior. Această filozofie ne îndepărtează de adevărata realitate a fiinţei umane. Dar această paradigmă de control nu este deloc filozofie pentru că nu încurajează gândirea liberă şi nici dialogul, este doar o schemă de control, de îngrădire. Nu ne dezvoltă mintea şi nici sufletul. Nu permite punerea la îndoială a presupunerilor pe care este bazat întregul sistem, a strategiilor de acţiune, a scopurilor sale.

Această paradigmă este, de fapt, o transă de control mental.

Transă deghizată

Ea se prezintă ca fiind "singurul mod" de a experimenta realitatea, şi nu acceptă alte păreri. Dacă ar accepta alte explicaţii, alte viziuni asupra lumii, ar însemna să-şi încalce propriile planuri de control. Ca rezultat, paradigma de control nu are nimic în comun cu folozofia şi este aproape identică cu cele mai insidioase metode de propagandă şi control mental, ca un inductor de transă, similar cu talentul lui Hitler de a-şi hipnotiza auditorii la celebrele-i discursuri.

Pentru a fi de folos, metodele de control mental trebuie să rămână ascunse pentru publicul larg, sau să treacă drept ceva acceptabil din punct de vedere social. Şmecheria specifică transei manipulative (faţă de transa terapeutică, pozitivă) este aceea că ea rămâne neobservată, neconştientizată.

Inductorii de transă negativă folosesc întotdeauna o deghizare a metodelor de control mental. Condiţionarea şi manipularea celorlalţi sunt mereu armele şi instrumentele pe care cei aflaţi la putere le folosesc, însă pe care ei le-au deghizat frumos numindu-le "educaţie" şi "tratament terapeutic".

Paradigma de control foloseşte toate aceste metode, însă auto-proclamarea sa ca "filozofie" este "cireaşa de pe tort". Pozând în "filozofie", paradigma de control capătă automat un "aer de autoritate". Dacă însă noi suntem capabili să recunoaştem toate aceste metode de control mental şi să vedem dincolo de deghizarea lor, dacă reuşim să le spunem pe nume, atunci ele îşi pierd puterea asupra noastră, ca prin farmec!

[continuare în partea a patra]Active Information Media este in curs de modernizare, vizitati-ne la adresa aim.eu5.org

NOU! Active Information Media este in curs de modernizare, vizitati-ne la adresa aim.eu5.org

Abonează-te la Buletinul Informativ AIM pentru a fi anunţat imediat ce sunt publicate noi articole, şi nu numai: uneori, Buletinul Informativ AIM conţine informaţii care NU sunt publicate pe site-ul Active Information Media.

Adresa acestui articol original AIM este http://roaim.co.nr/?a=articles&p=57

• Recomandări

Vezi mai jos şi alte articole recomandate.

Vă rugăm să apreciaţi acest articol cu o notă, în  zona galbenă  de mai jos. Arătaţi-le celorlalţi vizitatori aprecierea dvs. pentru acest articol.
Alege o notă de mai jos:
Articolele originale publicate de AIM se află sub incidenţa licenţei tip "Creative commons", adică:

• Preluarea materialelor este permisă (chiar şi pe forumuri) dar trebuie să fie însoţită de menţionarea sursei (http://roaim.co.nr);
• Preluarea materialelor în scopuri comerciale este permisă doar cu anunţarea şi aprobarea prealabilă a AIM.
• Dacă alteraţi, transformaţi sau reconstruiţi un alt material pe baza informaţiilor furnizate, puteţi distribui munca rezultată doar ?n condiţiile unei licenţe identică cu prezenta.

Despre autor

Ionut Mihai este redactor AIM

Recomandări:

Peste 2000 vizite
Cuptorul cu microunde
În cele ce urmează vom prezenta pe scurt câteva din testele făcute asupra acţiunii microundelor folosite în aparatele electrocasnice (cuptoare cu microunde). Dintre aceste experimente unele sunt destul de simple şi pot fi făcute de oricine.
nota 9.43 din 2927 vizite
Peste 4.000 vizite
4 august 2012 - Chiar aşa?
Ca urmare a faimosului mesaj transmis de către Federaţia Galactică a Luminii în care suntem anunţaţi că este iminent Primul Contact extraterestru al omenirii, care va avea loc în 4 august 2012 la Jocurile Olimpice de la Londra, foarte mulţi dintre cei preocupaţi de subiect şi-au pus anumite întrebări necesare.
nota 9.84 din 4804 vizite


Cele mai comentate articole:

Free Web Hosting