Salut, Guest

roaim.co.nr   |   roaim.de.vu   |   roaim.net.tf Free Domain Name
Active Information Media : Romania » Paradigmă şi conspiraţie

Paradigmă şi conspiraţie

Publicat de: ionut_mihai.aim redactor AIM
Publicat la: 13.05.2009
Citit de: 1838 ori
Conţine: 1237 cuvinte
9.22
Apreciază acest articol cu o notă,
în  zona galbenă  de la final.
Noutăţi:
118
Noul tau Smart TV te spioneaza. Afla cum poti preveni asta.
197
Spionaj in casa ta: o noua tehnologie foloseste sunete inaudibile pentru a transmite informatii despre telefonul, calculatorul, televizorul sau tableta ta!
1125
Iluzii anesteziante in care cred romanii, si care blocheaza evolutia si dezvoltarea poporului roman, a societatii romanesti, a Romaniei (1)
555
Iluzii anesteziante in care cred romanii, si care blocheaza evolutia si dezvoltarea poporului roman, a societatii romanesti, a Romaniei (2)
381
Originea democratiei: o poveste cu tilc
267
Poluarea electromagnetica dauneaza grav sanatatii
785
Vladimir Putin - agentul trezirii?
1317
Mega-dezvaluiri de documente si dovezi despre Programele Spatiale Secrete si Extraterestri vor avea loc in 2016?
903
Se intampla ceva extraordinar in lume
330
«Eu cuget, deci exist» a fost precedat de «eu cuceresc, deci exist» şi mai ales de «eu extermin, deci exist»
780
Sfaturi practice pentru a rezista manipularilor
538
Recviem pentru un vis - un rocker despre muzica rock
477
Fungii provoaca Alzheimer - infesteaza creierul
1726
VIDEO: Grupul de studii Keshe Romania
571
Desteapta-te, romane! Pe tine insuti!
399
Stalin a inviat din morti
927
Vladimir Putin, catre elita occidentala: Timpul jocului s-a terminat...
1704
Generator Free Energy inspirat din textele sacre ale Indiei
606
Tehnologii sinistre ale controlului mental ce sunt aplicate umanităţii (prima parte)
456
Tehnologii sinistre ale controlului mental ce sunt aplicate umanităţii (partea a doua)
mai multe noutăţi...
sau Top 100
Comentate recent:


ATENŢIE: Acest articol este un original AIM şi se află sub incidenţa licenţei tip "Creative commons", detaliată la final.
ŞTIRI PE SCURT (selecţie - mai multe în Prima Pagină):

12 ianuarie 2016

Un oras din Italia a inchis reteaua WiFi pentru a nu deteriora sanatatea locuitorilor: Primarul Livio Tola a transmis scolilor din oras ca sa inlocuiasca tehnologia wireless si sa revina la cabluri, dupa ce s-a informat si a aflat ca routerele wireless emit radiatii electromagnetice care sunt daunatoare mai ales copiilor si adolescentilor. "Nu poate fi vorba ca suntem impotriva tehnologiei, masura a fost adoptata pentru a proteja sanatatea", a declarat acesta, adaugand: "Nu putem spune cu certitudine nici ca aceste unde electromagnetice sunt daunatoare pentru copii, si nici ca nu sunt", din lipsa unui consens al expertilor. Citeste continuarea in Prima Pagina.

1 decembrie 2015THE EXPANSE este un nou serial SF transmis de canalul TV Syfy, despre care Corey Goode spune ca arata uluitor de multe realitati: de la coloniile de sclavi de pe Marte si dispozitivele "glass-pads" (terminale audio-video portabile similare unei simple bucati de plastic plexiglass ce sunt permanent conectate la un depozit informational urias) si pana la diferitele centre de putere grupate in jurul programelor spatiale. Episodul pilot a fost deja difuzat, urmand ca serialul sa continue pe 15 decembrie 2015. Desi, in mod evident ca nu toate aspectele prezentate in serial ar trebui considerate adevarate, pentru cei care au urmarit dezvaluirile pe care Corey Goode le publica inca de anul trecut, serialul este ULUITOR de asemenator cu acestea. Se pot avansa opinii diferite relativ la scopul difuzarii acestui serial acum: de la minimalizarea dezvaluirilor lui Corey care ar putea fi catalogate ulterior ca simple "inspiratii" avand ca sursa acest film, si pana la unul care este mai probabil - filmul ar fi inca un pas pe calea unei dezvaluiri semi-oficiale care va fi doar partiale si atent "administrate" de catre cei aflati "la butoanele" puterii. Urmareste trailer-ul in Prima Pagina.

19 noiembrie 2015

Keshe Foundation Manufacturing Bulgaria a fost inregistrata in Bulgaria si incepe fabricarea unitatilor generatoare Magrav Power, a anuntat azi Mehran Keshe in cadrul seminarului transmis LIVE online pe canalul YouTube al Keshe Foundation SpaceShip Institute. Tot in cadrul acestui seminar, Mehran Keshe a prezentat fiecare dintre cele doua modele de generatoare Magrav Power (unul destinat folosirii casnice, si celalalt destinat folosirii intr-un autovehicul), in cele doua variante (varianta europeana al carui container are culoarea albastra, si varianta americana de culoare alba).

Multe alte ştiri de interes general - în Prima Pagină.


NOU! Active Information Media este in curs de modernizare, vizitati-ne la adresa aim.eu5.org

Abonează-te la Buletinul Informativ AIM pentru a fi anunţat imediat ce sunt publicate noi articole, şi nu numai: uneori, Buletinul Informativ AIM conţine informaţii care NU sunt publicate pe site-ul Active Information Media.

Adresa acestui articol original AIM este http://roaim.de.vu/?a=articles&p=55

Conspiratia paradigmeiCuvântul "paradigmă" are o istorie aparte. Vechii greci îl foloseau ca să desemneze un arhetip sau ideal. Mai târziu, cuvântul a dobândit un cu totul alt înţeles, care este folosit şi astăzi.

Thomas Kuhn, în cartea sa "Structura revoluţiilor ştiinţifice", arată că ştiinţa nu progresează într-un mod pe care-l considerăm obişnuit, acela de a trece de la un adevăr restrâns, la un adevăr mai larg, mai cuprinzător, ci rămâne fixată, dependentă de o anumită dogmă sau reprezentare - o paradigmă - la care se renunţă cu mare dificultate, iar atunci este imediat înlocuită cu o altă paradigmă.

Astfel, sistemul lui Copernic (în care soarele este centrul universului) a detronat sistemul lui Ptolemeu (în care Pământul era în centru), iar fizica clasică a lui Newton a fost înlocuită cu fizica cuantică şi relativistă. Ştiinţa trece prin perioade de conservatorism (numite "normale") care alternează cu perioade de revoluţie.

Trecerea la o altă paradigmă

Atunci când apar anomalii şi fapte inexplicabile pe care o paradigmă nu le poate cuprinde consistent, atunci când problemele prezente nu le putem rezolva folosind paradigma curentă, viziunea noastră asupra realităţii trebuie să se schimbe, la fel ca şi modul nostru de a percepe realitatea, modul de a gândi şi, mai ales, valorile la care aderăm.

Trebuie să pornim de la noi viziuni, trebuie să avem alte aşteptări care vor duce la transformarea teoriilor noastre, a tradiţiilor, a regulilor, a standardelor şi a practicii. Trebuie să creem o nouă paradigmă în care să putem rezolva toate problemele care nu-şi puteau găsi o soluţie în vechea paradigmă.

Dependenţa de paradigmă

Ce se întâmplă însă atunci când cei mai ardenţi suporteri ai unei paradigme sunt dependenţi de acea paradigmă încât nici nu-şi mai dau seama că se află cu totul în ea? Se poate spune că paradigma a devenit lumea lor virtuală. Ei nu mai trăiesc în lumea reală, ci explică totul doar prin paradigma pe care au ridicat-o la rang de zeu atotputernic. Despărţirea nu este o opţiune, pentru că ar fi prea dureroasă.

De aceea, aceşti suporteri ai paradigmei consideră că propria lor supravieţuire individuală este absolut dependentă de supravieţuirea paradigmei, şi vor manipula, vor controla societatea pentru a preveni ieşirea culturii sau a cadrului social din limitele paradigmei de care ei depind, ignorând şi suprimând tentativele de a face publice anomaliile care ar detrona paradigma.

Aceştia vor spune că anomaliile apărute sunt, de fapt, percepţii personale înşelătoare ale unor oameni anormali (care ies din tiparul "normal"), pentru a intimida populaţia şi a o convinge (prin frică - că doar cine vrea să fie numit "anormal"?) să rămână în acest program de control al paradigmei. Dependenţa de paradigmă duce inevitabil la moartea paradigmei sau la moartea celor care o menţin.

Puterea paradigmei

Suntem îngrijoraţi de drumul pe care merge cultura noastră actuală şi vrem să ştim ce putem face cu toţii pentru a-i schimba cursul. După cum vedem, puterea noastră este în folozofie şi în forţa schimbărilor de paradigmă. Aceste schimbări includ modificarea modului de gândire şi a valorilor centrale, ceea ce nu costă bani, este un proces democratic (cu toţii putem face asta, dacă vrem), ne ghidează spre miezul problemelor noastre, este non-violent, eficient, nu poate fi oprit din exterior, şi este cea mai mare putere a noastră!

Problema

Constatăm că acest sistem de control şi dominaţie (care este de natură conceptuală, mentală) invadează insidios instituţiile culturale, şi are la bază frica de anarhie. Dacă cineva (oricine) - o autoritate sau o putere superioară nouă - nu ne controlează, nu ne supraveghează, nu ne domină, noi credem că societatea va cădea în haos total. Aşa suntem învăţaţi să credem.

Dar cine îi controlează pe aceşti manipulatori? Ce fel de ordine au ei în minte atunci când ne controlează? Este o ordine care creează armonie socială şi ne face fericiţi? Oare? Sau această ordine impusă insidios creează războaie, supunere oarbă, moarte interioara şi sufletească, nedreptăţi, dependenţă de medicamente şi "alimente", exploatare economică, cinism, stres cronic, şi nefericire?

Pur şi simplu nu are sens, de exemplu, să-i controlăm pe copii de dimineaţă până seara cu premii şi pedepse, şi apoi să ne mirăm de ce au devenit manipulatori egoişti: "Eu cu ce mă aleg? Mie ce-mi iese la faza asta?" sau "Bine că nu am fost prins!" Exact aşa am fost şi noi educaţi prin metodele "clasice", "normale", folosite la şcoală şi acasă. Exact aşa gândim şi noi.

Iar dacă oamenii au crescut obsedaţi de a fi mai puternici decât alţii, dacă toată viaţa urmăresc să ajunga în acel punct din vârf de unde să-i poata controla pe toţi ceilalţi, acolo unde să decidă ei înşişi pe cine pedepsesc şi pe cine premiază, atunci de ce să ne mai mirăm? Situaţia actuală este extensia logică a paradigmei noastre culturale.

Conspiratia paradigmeiCu alte cuvinte se pune legitima întrebare: cultura, societatea noastră este oare construită pe o paradigmă care lucrează pentru noi aşa cum trebuie? Oare actuala paradigmă ne serveste aşa cum trebuie? Adică această filozofie consensuală (de consens) pe care o îmbrăţişăm (adesea, fără să ştim) ne ajută să definim instituţiile pentru a ne servi nouă, sau noi suntem doar servitori ai unui sistem care ne "abureşte" minţile, care ne consumă energiile inutil, şi care ne transformă treptat (dar sigur) în oameni cum nu am dorit niciodată să fim? Şi, pe măsură ce din ce in ce mai mulţi oameni încep să-şi pună astfel de întrebări, devine clar că acum este momentul să re-gândim totul, de la bază. Este timpul să ne folosim puterile.

Criza universală a dependenţei

Suntem prinşi în capcana propriilor slăbiciuni, a propriilor (non)valori. O primă soluţie de ieşire din criză ar fi una de tipul "fără dependenţă". Deşi este o rezolvare logică şi corectă, deşi pare simplă, în realitate nu suntem cu toţii pregătiţi să facem acest uriaş pas, poate doar unii dintre noi care au conştientizat îndeajuns capcana paradigmei.

În plus, trebuie să realizăm că această criză este întreţinuta de numeroasele procese de care suntem dependenţi, procese care penetrează toate sistemele sociale pe care le avem, de la şcoli la biserici, de la locul de muncă până la guverne.

Lumea este administrată prin procese dinamice bazate pe dependenţă. Suntem obişnuiţi cu aceste procese care ne susţin dependenţa, şi nu putem face nici măcar "doi paşi" fără să le folosim. Haideţi să vedem câteva exemple.

Dependenţa de substanţe

Dacă vă gândiţi la cele cunoscute (alcool, cafea, tutun, droguri, etc) acestea nu sunt decât suprafaţa vizibilă din exterior. Drogurile, alcoolul şi tutunul constituie cel mai mare imperiu economic mondial. Doar industria armamentului rivalizează cu el. Se pare că nu ne putem permite să nu fim dependenţi de substanţe, pentru că economia noastră cu siguranţă este total dependentă de acestea.

Dependenţa de procese

Surprizele încep să apară acum, mai ales pentru cei care nu-şi dau seama de paradigma actuală. Procesele de care suntem cel mai mult dependenţi sunt şi cele mai lăudate de societatea noastră: dependenţa de muncă, dependenţa de a câştiga, dependenţa de stres, perfecţionismul, dependenţa de relaţii sociale, dependenţa de a face mereu bani, dependenţa de a cheltui şi de a face datorii, dependenţa de a avea puterea socială, dependenţa de a dobândi faima şi notorietatea, dependenţa de a trăi drame de familie, sau - aplauze, vă rog - dependenţa de cumpărături.

Să nu uităm dependenţa de sex, care este constant hranită de publicitatea care promovează sexul golit de conţinut (de iubire), un mod insaţiabil şi manipulativ de a-l folosi pe celălalt doar în propriul interes. Jocurile de noroc sunt o altă dependenţă, care fac prăpăd acum, mai ales printre tineri, care-şi doresc rezolvarea tuturor problemelor instantaneu.

[continuare in partea a doua]Active Information Media este in curs de modernizare, vizitati-ne la adresa aim.eu5.org

NOU! Active Information Media este in curs de modernizare, vizitati-ne la adresa aim.eu5.org

Abonează-te la Buletinul Informativ AIM pentru a fi anunţat imediat ce sunt publicate noi articole, şi nu numai: uneori, Buletinul Informativ AIM conţine informaţii care NU sunt publicate pe site-ul Active Information Media.

Adresa acestui articol original AIM este http://roaim.de.vu/?a=articles&p=55

• Recomandări

Vezi mai jos şi alte articole recomandate.

Vă rugăm să apreciaţi acest articol cu o notă, în  zona galbenă  de mai jos. Arătaţi-le celorlalţi vizitatori aprecierea dvs. pentru acest articol.
Alege o notă de mai jos:
Articolele originale publicate de AIM se află sub incidenţa licenţei tip "Creative commons", adică:

• Preluarea materialelor este permisă (chiar şi pe forumuri) dar trebuie să fie însoţită de menţionarea sursei (http://roaim.co.nr);
• Preluarea materialelor în scopuri comerciale este permisă doar cu anunţarea şi aprobarea prealabilă a AIM.
• Dacă alteraţi, transformaţi sau reconstruiţi un alt material pe baza informaţiilor furnizate, puteţi distribui munca rezultată doar ?n condiţiile unei licenţe identică cu prezenta.

Despre autor

Ionut Mihai este redactor AIM

Recomandări:

Supraveghere totală
Cu toate că este un mijloc foarte comod de a comunica, el se poate transforma uluitor de repede într-o modalitate de supraveghere foarte eficientă care să permită celor ce interceptează convorbirile să deţină controlul prin informaţii.
nota 9.91 din 1521 vizite
Peste 2000 vizite
Cuptorul cu microunde
În cele ce urmează vom prezenta pe scurt câteva din testele făcute asupra acţiunii microundelor folosite în aparatele electrocasnice (cuptoare cu microunde). Dintre aceste experimente unele sunt destul de simple şi pot fi făcute de oricine.
nota 9.43 din 2927 vizite


Cele mai comentate articole:

Free Web Hosting