Salut, Guest

roaim.co.nr   |   roaim.de.vu   |   roaim.net.tf Free Domain Name
Active Information Media : Romania » Copilul meu e agitat. ADHD?

Copilul meu e agitat. ADHD?

Publicat de: ionut_mihai.aim redactor AIM
Publicat la: 13.05.2009
Citit de: 1448 ori
Conţine: 1042 cuvinte
9.33
Apreciază acest articol cu o notă,
în  zona galbenă  de la final.
Noutăţi:
118
Noul tau Smart TV te spioneaza. Afla cum poti preveni asta.
197
Spionaj in casa ta: o noua tehnologie foloseste sunete inaudibile pentru a transmite informatii despre telefonul, calculatorul, televizorul sau tableta ta!
1125
Iluzii anesteziante in care cred romanii, si care blocheaza evolutia si dezvoltarea poporului roman, a societatii romanesti, a Romaniei (1)
555
Iluzii anesteziante in care cred romanii, si care blocheaza evolutia si dezvoltarea poporului roman, a societatii romanesti, a Romaniei (2)
381
Originea democratiei: o poveste cu tilc
267
Poluarea electromagnetica dauneaza grav sanatatii
785
Vladimir Putin - agentul trezirii?
1317
Mega-dezvaluiri de documente si dovezi despre Programele Spatiale Secrete si Extraterestri vor avea loc in 2016?
903
Se intampla ceva extraordinar in lume
330
«Eu cuget, deci exist» a fost precedat de «eu cuceresc, deci exist» şi mai ales de «eu extermin, deci exist»
780
Sfaturi practice pentru a rezista manipularilor
538
Recviem pentru un vis - un rocker despre muzica rock
477
Fungii provoaca Alzheimer - infesteaza creierul
1726
VIDEO: Grupul de studii Keshe Romania
571
Desteapta-te, romane! Pe tine insuti!
399
Stalin a inviat din morti
927
Vladimir Putin, catre elita occidentala: Timpul jocului s-a terminat...
1704
Generator Free Energy inspirat din textele sacre ale Indiei
606
Tehnologii sinistre ale controlului mental ce sunt aplicate umanităţii (prima parte)
456
Tehnologii sinistre ale controlului mental ce sunt aplicate umanităţii (partea a doua)
mai multe noutăţi...
sau Top 100
Comentate recent:


ATENŢIE: Acest articol este un original AIM şi se află sub incidenţa licenţei tip "Creative commons", detaliată la final.
ŞTIRI PE SCURT (selecţie - mai multe în Prima Pagină):

12 ianuarie 2016

Un oras din Italia a inchis reteaua WiFi pentru a nu deteriora sanatatea locuitorilor: Primarul Livio Tola a transmis scolilor din oras ca sa inlocuiasca tehnologia wireless si sa revina la cabluri, dupa ce s-a informat si a aflat ca routerele wireless emit radiatii electromagnetice care sunt daunatoare mai ales copiilor si adolescentilor. "Nu poate fi vorba ca suntem impotriva tehnologiei, masura a fost adoptata pentru a proteja sanatatea", a declarat acesta, adaugand: "Nu putem spune cu certitudine nici ca aceste unde electromagnetice sunt daunatoare pentru copii, si nici ca nu sunt", din lipsa unui consens al expertilor. Citeste continuarea in Prima Pagina.

1 decembrie 2015THE EXPANSE este un nou serial SF transmis de canalul TV Syfy, despre care Corey Goode spune ca arata uluitor de multe realitati: de la coloniile de sclavi de pe Marte si dispozitivele "glass-pads" (terminale audio-video portabile similare unei simple bucati de plastic plexiglass ce sunt permanent conectate la un depozit informational urias) si pana la diferitele centre de putere grupate in jurul programelor spatiale. Episodul pilot a fost deja difuzat, urmand ca serialul sa continue pe 15 decembrie 2015. Desi, in mod evident ca nu toate aspectele prezentate in serial ar trebui considerate adevarate, pentru cei care au urmarit dezvaluirile pe care Corey Goode le publica inca de anul trecut, serialul este ULUITOR de asemenator cu acestea. Se pot avansa opinii diferite relativ la scopul difuzarii acestui serial acum: de la minimalizarea dezvaluirilor lui Corey care ar putea fi catalogate ulterior ca simple "inspiratii" avand ca sursa acest film, si pana la unul care este mai probabil - filmul ar fi inca un pas pe calea unei dezvaluiri semi-oficiale care va fi doar partiale si atent "administrate" de catre cei aflati "la butoanele" puterii. Urmareste trailer-ul in Prima Pagina.

19 noiembrie 2015

Keshe Foundation Manufacturing Bulgaria a fost inregistrata in Bulgaria si incepe fabricarea unitatilor generatoare Magrav Power, a anuntat azi Mehran Keshe in cadrul seminarului transmis LIVE online pe canalul YouTube al Keshe Foundation SpaceShip Institute. Tot in cadrul acestui seminar, Mehran Keshe a prezentat fiecare dintre cele doua modele de generatoare Magrav Power (unul destinat folosirii casnice, si celalalt destinat folosirii intr-un autovehicul), in cele doua variante (varianta europeana al carui container are culoarea albastra, si varianta americana de culoare alba).

Multe alte ştiri de interes general - în Prima Pagină.


NOU! Active Information Media este in curs de modernizare, vizitati-ne la adresa aim.eu5.org

Abonează-te la Buletinul Informativ AIM pentru a fi anunţat imediat ce sunt publicate noi articole, şi nu numai: uneori, Buletinul Informativ AIM conţine informaţii care NU sunt publicate pe site-ul Active Information Media.

Adresa acestui articol original AIM este http://roaim.de.vu/?a=articles&p=40

"Copiii nu mai sunt ca pe vremuri..." spun adesea bunicile acestora, compârandu-şi nepoţii cu proprii lor fii când erau la vârsta copilăriei. E clar, copiii de azi sunt mai deştepţi, mai nerăbdători, mai neastânpăraţi... Dacă despre noua generaţie de super-copii am mai scris în Ora de viaţă, ADN-ul se modifică şi Boris, de pe Marte, să ne îndreptăm atenţia asupra aparentelor boli "moderne" ale copiilor.

Deja s-a demonstrat că o mulţime de astfel de boli sunt datorate alimentaţiei dezastruoase din prezent. Mai mult, alimentatia femeilor însărcinate influenţează în foarte mare parte starea de sănătate a viitorului copil. La o primă privire, nu e de mirare că avem atâţia copii foarte diferiţi de cum eram noi la vârsta lor, iar alimentaţia este unul din factorii cauzatori.

Compania farmaceutică Lilly (Eli Lilly & Co - www.lilly.com) a cunoscut o dezvoltare fascinantă beneficiind din plin de o noua boală diagnosticată mai ales la copii: ADHD. Boala hiperactivităţii sau a deficitului de atenţie (Attention-Deficit/Hyperactivity Disorder) este noua găselniţă a medicinei moderne pentru a diagnostica copiii care sunt foarte agitaţi sau deloc atenţi.

RitalinCompania Lilly este cel mai mare producător de medicamente destinate tratamentului chimic pentru ADHD; cele mai cunoscute sunt celebrul Ritalin şi recentul Strattera. Se pare că Europa de Est reprezintă şi în domeniul farmaceutic o piaţă virgină, care aşteaptă să fie cucerită de giganţii chimici. Dovada o reprezintă noul spot publicitar difuzat de televiziunile româneşti care se adresează copiilor bolnavi de ADHD şi care face trimitere la site-ul www.adhd.ro, deţinut de Eli Lilly Romania SRL, reprezentanta Eli Lilly în ţara noastră.

Ce este ADHD?

Conform site-ului adhd.ro (al companiei producătoare Lilly), "deficitul de atenţie / tulburare hiperkinetică (ADHD) este o afecţiune neurobiologică cerebrală care se manifestă prin inatenţie şi/sau hiperactivitate-impulsivitate, simptome care se manifestă în mod constant şi neadecvat vârstei".

Mai departe, compania Lilly ne anunţă o veste bună: "ADHD este tratabil" şi nu ezită să recomande medicaţia (pe care o produce), recunoscând însă că "nu s-a elaborat o terapie care să vindece boala".

Dar copilul dvs. chiar este bolnav de această bizară afecţiune? Deşi pe site sunteţi sfătuiţi să mergeţi la medicul specialist, înainte de a face acest pas, să vedem câteva noutăţi relevante în acest domeniu.

Revista New Scientist anunţa încă din luna iunie 2006 că bebeluşii născuţi prematur (după numai 34 de saptamani de gestaţie) prezintă un risc mai mare cu 70 % (faţă de copiii născuţi la termen) de a se îmbolnăvi de ADHD, citând un studiu danez realizat la Spitalul Universitar Aarhus. Sfaturile pentru prevenirea naşterilor premature sunt cele binecunoscute: renunţarea la fumat, alcool, cafea, etc.

Veţi spune "dar copilul meu s-a născut la termen, sănătos", caz în care apariţia bolii (sau a ceea ce dvs. credeţi a fi boală) trebuie pusă pe seama altor factori, dintre cere cel mai "refuzat" oficial este alimentaţia. Unul dintre alimentele de care se face abuz este zahărul alb, care determină hiperactivitate şi agitaţie psiho-emoţională, inclusiv la adulţi.

Aşadar, dacă cedaţi în faţa copilului dvs. nerefuzându-i cererile de dulciuri, contribuiţi fără să ştiţi la starea lui de agitaţie. Active Information Media a publicat pe larg detalii despre efectele nefaste ale consumului de zahăr alb în Cea mai dulce otravă.

New Scientist atenţionează că prescrierea de medicamente pentru ADHD a scăpat de sub control, afirmând că aproape 5 milioane de americani (majoritatea copii) sunt trataţi cu astfel de medicamente.

Cât de eficiente sunt medicamentele?

Niciodată nu a fost demonstrat pe deplin că aceste chimicale acţionează pentru tratarea sindromului ADHD. Eli Lilly & Co. este hotărâtă să pună stăpânire pe piaţa de medicamente care tratează bolile de tip ADHD. Un spot publicitar al companiei Lilly care a fost difuzat în anul 2002 în SUA face reclamă la tratamentul împotriva afecţiunilor cerebrale de tip bipolar (psihoză maniaco-depresivă) şi trimite la site-ul bipolarawareness.com, deţinut de companie.

StratteraMai mult, substanţele chimice cu care sunt bombardaţi pacienţii (de multe ori, copii) nu fac decât sa mascheze sindromul, iar efectele secundare le depăşesc pe cele iniţiale, astfel că se poate vorbi de o campanie iresponsabilă de drogare a copiilor noştri, doar pentru a umfla buzunarele producătorilor de medicamente.

Un studiu realizat în Finlanda a demonstrat că fetele care sunt diagnosticate cu ADHD riscă să se îmbolnăvească de grave disfuncţii ale inimii: tensiune crescută, obezitate, deteriorarea muşchilor inimii. Studiul realizat la Universitatea din Helsinki afirmă că stresul este unul din principalii factori care declanşează astfel de boli grave.

De Ritalin se moare!

Site-ul www.ritalindeath.com spune povestea unui copil care a murit din cauza tratamentului cu Ritalin, celebrul medicament prescris în cazul ADHD. Pe certificatul de deces scrie "Moartea a fost cauzată de folosirea pe termen lung a metilfenidat-ului (Ritalin)".

Lorraine Day, cunoscut specialist în domeniu, ne oferă o altă perspectivă în ceea ce priveşte ADHD.

Copilul este diagnosticat cu ADHD atunci când este considerat prea activ, nu poate fi atent şi nu poate sta locului, toate acestea fiind simptome SUBIECTIVE. Conform statisticilor, ADHD este diagnosticat de 4 ori mai mult la băieţi decât la fete, şi nu e de mirare, pentru că băieţii se maturizează mai încet decât fetele. Băieţii şi fetele sunt în clase comune, având aceeaşi vârstă, iar băieţii, fiind mai puţin maturi, dau impresia de hiperactivitate, în comparaţie cu fetele.

Diagnostic greşit

Agitaţia, iritabilitatea şi confuziile mentale sunt adesea prezente la aceşti copii, aşa încât ei sunt diagnosticaţi cu "deficienţă de învăţare". Să nu uităm însă că aceste simptome sunt IDENTICE cu hipoglicemia care se instalează aproape imediat după fiecare consum de zahăr alb, rafinat, când insulina este forţată să "neutralizeze" surplusul de zahăr.

Ritalin şi ADHD sunt aproape sinonime. Până la 90 % din copiii diagnosticaţi iniţial cu ADHD au primit un tratament cu Ritalin. Din 1991, s-a înregistrat o creştere cu 500% a consumului de Ritalin, în SUA. Compania Eli Lilly jubilează.

Pe termen scurt, folosirea Ritalin duce la scăderea cu 70 % a simptomelor, aşa încât pare că acest medicament rezolvă problema. Cu toate acestea, nu este arătată întreaga imagine. În ciuda tratamentului cu Ritalin şi alte chimicale specifice, 80 % din copii au continuat să aibă aceleaţi simptome chiar şi dupa 8 ani de tratament. Cu alte cuvinte, totală ineficienţă.

De fapt, a fost mai rău, adolescenţii trataţi cu Ritalin încă din copilarie au dezvoltat în timp afecţiuni comportamentale foarte grave, specifice doar celor care sunt neadaptaţi social, deşi familiile lor erau perfecte. Aceste noi afecţiuni psiho-mentale sunt considerate mult mai periculoase decât ADHD.

[continuare în partea a doua]Active Information Media este in curs de modernizare, vizitati-ne la adresa aim.eu5.org

NOU! Active Information Media este in curs de modernizare, vizitati-ne la adresa aim.eu5.org

Abonează-te la Buletinul Informativ AIM pentru a fi anunţat imediat ce sunt publicate noi articole, şi nu numai: uneori, Buletinul Informativ AIM conţine informaţii care NU sunt publicate pe site-ul Active Information Media.

Adresa acestui articol original AIM este http://roaim.de.vu/?a=articles&p=40

• Recomandări

Vezi mai jos şi alte articole recomandate.

Vă rugăm să apreciaţi acest articol cu o notă, în  zona galbenă  de mai jos. Arătaţi-le celorlalţi vizitatori aprecierea dvs. pentru acest articol.
Alege o notă de mai jos:
Articolele originale publicate de AIM se află sub incidenţa licenţei tip "Creative commons", adică:

• Preluarea materialelor este permisă (chiar şi pe forumuri) dar trebuie să fie însoţită de menţionarea sursei (http://roaim.co.nr);
• Preluarea materialelor în scopuri comerciale este permisă doar cu anunţarea şi aprobarea prealabilă a AIM.
• Dacă alteraţi, transformaţi sau reconstruiţi un alt material pe baza informaţiilor furnizate, puteţi distribui munca rezultată doar ?n condiţiile unei licenţe identică cu prezenta.

Despre autor

Ionut Mihai este redactor AIM

Recomandări:

Peste 2000 vizite
Cuptorul cu microunde
În cele ce urmează vom prezenta pe scurt câteva din testele făcute asupra acţiunii microundelor folosite în aparatele electrocasnice (cuptoare cu microunde). Dintre aceste experimente unele sunt destul de simple şi pot fi făcute de oricine.
nota 9.43 din 2927 vizite
Peste 4.000 vizite
Criza financiară a fost declanşată la ordin
Noua Ordine Mondială se pare că se ţine tare. Cea mai sigură şi rapidă cale de a o instaura este o criză financiară. Sună familiar? Congresmanul american Ron Paul dezvăluie planul "Elitei" de a provoca o criză economică globală.
nota 9.25 din 5189 vizite


Cele mai comentate articole:

Free Web Hosting