Salut, Guest

roaim.co.nr   |   roaim.de.vu   |   roaim.net.tf Free Domain Name
Active Information Media : Romania » Paradigmă şi conspiraţie (8)

Paradigmă şi conspiraţie (8)

Publicat de: ionut_mihai.aim redactor AIM
Publicat la: 13.05.2009
Citit de: 484 ori
Conţine: 1158 cuvinte
10.00
Apreciază acest articol cu o notă,
în  zona galbenă  de la final.
Noutăţi:
118
Noul tau Smart TV te spioneaza. Afla cum poti preveni asta.
197
Spionaj in casa ta: o noua tehnologie foloseste sunete inaudibile pentru a transmite informatii despre telefonul, calculatorul, televizorul sau tableta ta!
1125
Iluzii anesteziante in care cred romanii, si care blocheaza evolutia si dezvoltarea poporului roman, a societatii romanesti, a Romaniei (1)
555
Iluzii anesteziante in care cred romanii, si care blocheaza evolutia si dezvoltarea poporului roman, a societatii romanesti, a Romaniei (2)
381
Originea democratiei: o poveste cu tilc
267
Poluarea electromagnetica dauneaza grav sanatatii
785
Vladimir Putin - agentul trezirii?
1317
Mega-dezvaluiri de documente si dovezi despre Programele Spatiale Secrete si Extraterestri vor avea loc in 2016?
903
Se intampla ceva extraordinar in lume
330
«Eu cuget, deci exist» a fost precedat de «eu cuceresc, deci exist» şi mai ales de «eu extermin, deci exist»
780
Sfaturi practice pentru a rezista manipularilor
538
Recviem pentru un vis - un rocker despre muzica rock
477
Fungii provoaca Alzheimer - infesteaza creierul
1726
VIDEO: Grupul de studii Keshe Romania
571
Desteapta-te, romane! Pe tine insuti!
399
Stalin a inviat din morti
927
Vladimir Putin, catre elita occidentala: Timpul jocului s-a terminat...
1704
Generator Free Energy inspirat din textele sacre ale Indiei
606
Tehnologii sinistre ale controlului mental ce sunt aplicate umanităţii (prima parte)
456
Tehnologii sinistre ale controlului mental ce sunt aplicate umanităţii (partea a doua)
mai multe noutăţi...
sau Top 100
Comentate recent:


ATENŢIE: Acest articol este un original AIM şi se află sub incidenţa licenţei tip "Creative commons", detaliată la final.
ŞTIRI PE SCURT (selecţie - mai multe în Prima Pagină):

12 ianuarie 2016

Un oras din Italia a inchis reteaua WiFi pentru a nu deteriora sanatatea locuitorilor: Primarul Livio Tola a transmis scolilor din oras ca sa inlocuiasca tehnologia wireless si sa revina la cabluri, dupa ce s-a informat si a aflat ca routerele wireless emit radiatii electromagnetice care sunt daunatoare mai ales copiilor si adolescentilor. "Nu poate fi vorba ca suntem impotriva tehnologiei, masura a fost adoptata pentru a proteja sanatatea", a declarat acesta, adaugand: "Nu putem spune cu certitudine nici ca aceste unde electromagnetice sunt daunatoare pentru copii, si nici ca nu sunt", din lipsa unui consens al expertilor. Citeste continuarea in Prima Pagina.

1 decembrie 2015THE EXPANSE este un nou serial SF transmis de canalul TV Syfy, despre care Corey Goode spune ca arata uluitor de multe realitati: de la coloniile de sclavi de pe Marte si dispozitivele "glass-pads" (terminale audio-video portabile similare unei simple bucati de plastic plexiglass ce sunt permanent conectate la un depozit informational urias) si pana la diferitele centre de putere grupate in jurul programelor spatiale. Episodul pilot a fost deja difuzat, urmand ca serialul sa continue pe 15 decembrie 2015. Desi, in mod evident ca nu toate aspectele prezentate in serial ar trebui considerate adevarate, pentru cei care au urmarit dezvaluirile pe care Corey Goode le publica inca de anul trecut, serialul este ULUITOR de asemenator cu acestea. Se pot avansa opinii diferite relativ la scopul difuzarii acestui serial acum: de la minimalizarea dezvaluirilor lui Corey care ar putea fi catalogate ulterior ca simple "inspiratii" avand ca sursa acest film, si pana la unul care este mai probabil - filmul ar fi inca un pas pe calea unei dezvaluiri semi-oficiale care va fi doar partiale si atent "administrate" de catre cei aflati "la butoanele" puterii. Urmareste trailer-ul in Prima Pagina.

19 noiembrie 2015

Keshe Foundation Manufacturing Bulgaria a fost inregistrata in Bulgaria si incepe fabricarea unitatilor generatoare Magrav Power, a anuntat azi Mehran Keshe in cadrul seminarului transmis LIVE online pe canalul YouTube al Keshe Foundation SpaceShip Institute. Tot in cadrul acestui seminar, Mehran Keshe a prezentat fiecare dintre cele doua modele de generatoare Magrav Power (unul destinat folosirii casnice, si celalalt destinat folosirii intr-un autovehicul), in cele doua variante (varianta europeana al carui container are culoarea albastra, si varianta americana de culoare alba).

Multe alte ştiri de interes general - în Prima Pagină.


NOU! Active Information Media este in curs de modernizare, vizitati-ne la adresa aim.eu5.org

Abonează-te la Buletinul Informativ AIM pentru a fi anunţat imediat ce sunt publicate noi articole, şi nu numai: uneori, Buletinul Informativ AIM conţine informaţii care NU sunt publicate pe site-ul Active Information Media.

Adresa acestui articol original AIM este http://roaim.de.vu/?a=articles&p=62

[continuare din partea a şaptea]

Unde este normalitatea?

Conştientizarea paradigmelor şi a posibilităţilor care apar ca urmare a schimbării lor are numeroase implicaţii în ceea ce priveşte limitele umane. Oare toate aceste limite pe care le avem în percepţie, învăţare, cunoaştere sunt ele absolute, sau sunt impuse de paradigme?

Experienţele psihice şi paranormale sugerează că limitele impuse de concepţia materialistă nu sunt deloc absolute. Fiecare caz (mai mult sau mai puţin celebru) din zona paranormală arată ceea ce este posibil, chiar dacă acestea nu sunt considerate "normale" în această paradigmă.

Căutarea paradigmei potrivite

Imaginează-ţi, de exemplu, o paradigmă care ne defineşte ca fiinţe libere, acţionând în timp, spaţiu şi materie prin puterea conştiinţei, liberă de constrângerile financiare zilnice şi fără viciul cursei după putere. Mai mult, imaginează-ţi o paradigmă în care oamenii sunt apreciaţi pentru ceea ce sunt, o paradigmă în care oamenii şi celelalte fiinţe sunt priviţi ca adevărate comori ale Universului, o paradigmă care are ca prioritatea nr. 1 aceea de a hrăni şi dezvolta potenţialul fiecăruia dintre noi.

Eliberarea fiinţei umane este acţiunea (complexă) prin care noi hrănim acest potenţial latent din fiecare pentru a-i permite să se exprime plenar, fără limite.

Salvarea paradigmei

Faptul că viaţa noastră zilnică este lipsită de imprevizibil, de trăiri maxime, de libertate, nu este o consecinţă a lipsei de potenţial. Fiecare dintre noi avem acest potenţial. Garantat. Viaţa noastră de acum este rezultatul direct al diverselor prejudecăţi, limitări, reguli impuse de a gândi, de a vorbi, de a fi.

Odată născuţi în această cultură, ce şansă avem să fim liberi? O întrebare foarte bună. Copiii nu sunt conştienţi de asta şi nu pot face o alegere în consecinţă. Aşa încât ei se adaptează la sistemul în care s-au născut. Fiecare copil devine pe parcurs nesigur, competitiv, obedient, deconectat de la sursa interioară mereu vie.

Sistemul şcolar

Sistemul şcolar nu urmăreşte dezvoltarea umană aşa cum nici noi nu suntem preocupaţi de acest lucru. În actuala paradigmă, interesele finaciare şi economice dictează structura şi programa de învăţământ. Aşa că, de ce să ne mai mirăm că sistemul şcolar nu face decât să ne îndoctrineze şi mai mult în acceptarea inconştientă a paradigmei?

Henry Ford s-a prins că geniile creative şi cunoaşterea intuitivă nu ajuta deloc la eficientizarea liniilor de producţie din fabrici. Aşa că el a dat direcţia actualului sistem şcolar care stabileşte valorile secolului nostru: punctualitatea, executarea ordinelor, continuarea ani la rând a muncilor repetitive, evitarea comunicării în timpul serviciului, respectarea orarului cu orice preţ. În acest fel minţile noastre devin "victime colaterale" ale industrializării.

Încrederea în propria conştiinţă, folosirea inteligenţei şi a discriminării intelectuale, a gândi pentru noi înşine (şi nu a prelua concepte pre-gândite), afirmarea propriilor valori... nu face din noi soldaţi ascultători buni pentru şefii de tipul "faci cum spun eu sau adio".

Doar cel care nu are respect pentru sine se simte suficient de nesigur pentru a tolera abuzurile ierarhiei. Şi de aceea, crezând că nu merităm ceva mai bun, ne ajustăm comportamentul pentru a deveni "omul potrivit".

Sistemele şcolare produc pe bandă oameni cu o astfel de lipsă a propriei valori care este necesară pentru a fi un muncitor "flexibil". Teama de a nu greşi, de a nu ne ridica la nivelul aşteptărilor celorlalţi este întâlnită la 90 % din populaţie. Este exact procentul celor care cred cu tărie că ei nu sunt capabili de excelenţă.

Şcolile inoculează în minţile şi sufletele studenţilor un mesaj extrem de specific paradigmei actuale: "nu eşti încă suficient de bun, dar dacă faci ceea ce îţi spunem noi, vei deveni mai bun şi vei fi răsplătit". Acesta este mesajul cel mai potrivit care trebuie înoculat în minţile noastre pentru a păstra dictatura financiară, economică, guvernamentală, profesională şi religioasă actuală.

Acest sistem şcolar actual "îngroapă" valorile spirituale individuale. Diverse studii de specialitate arată că procesul de învăţare este foarte eficient atunci când suntem relaxaţi, dar şcolile accentuează stresul prin teama de eşec. Studiile arată că elevii învaţă cel mai bine prin cooperare, dar şcolile impun modelul competitiv, specific actualei paradigme.

Studiile mai arată că părerea elevilor despre propriile capacităţi şcolare afectează direct performanţele lor, adică un elev care crede că învaţă bine, va învăţa şi mai bine; dacă nu, învăţarea celor mai simple elemente devine foarte dificilă. Cu toate acestea, şcolile subminează în continuare încrederea elevilor în propriile capacităţi.

În acest fel, sistemele şcolare amputează psihicul uman, producând absolvenţi care şi-au pierdut plăcerea şi bucuria de a învăţa, care au învăţat să creadă că tot timpul trebuie să aibă dreptate şi să le ştie pe toate, altfel sunt condamnaţi la excludere, şi care manifestă simptome post traumatice de stres la gândul că trebuie să înveţe lucruri noi pentru serviciul lor.

Hotărârea de a NU cultiva potenţialul uman

În cartea sa "Pentru binele tău", Alice Miller analizează direct planul cultural şi social care "îngoapă" potenţialul individual din fiecare om. Singurul scop al acestor sisteme ale paradigmei este controlul. Copilul trebuie să fie controlat cât mai eficient, prin orice mijloace, chiar dacă este vorba de intimidare, umilire, bătaie, pedepsire sau orice altă metodă care este eficace în distrugerea voinţei şi autonomiei copilului.

Guvernele au ca preocupare permanentă poziţia de putere, cine are bugetul cel mai mare, cum să strângă mai mulţi bani, cine câştigă alegerile, etc. Dezvoltarea potenţialului uman individual nu este deloc o prioritate. De fapt, nici măcar nu figurează pe agenda guvernamentală. Opinia publică este uşor de manipulat cu sloganuri şi jumătăţi de adevăr. Cu cât mai puţin potenţial uman, cu atât mai bine pentru cei aflaţi în poziţii de putere.

Pe de altă parte, nu putem spune că organizaţiile religioase sunt hotărâte să facă ceva pentru dezvoltarea spirituală a indivizilor, deşi există excepţii care, însă, confirmă regula. Acceptarea doctrinelor fixe, rigide, construirea de congregaţii, strângerea de fonduri, amestecul în treburile personale ale membrilor, maifestările sectare şi folosirea vinovăţiei şi a fricii pentru a obţine supunerea nu le mai lasă timp pentru dezvoltarea potenţialului spiritual individual.

Analizând sistemul cultural şi moştenirea culturală de azi, trebuie să fim sinceri şi să recunoaştem că nu găsim o preocupare constantă pentru dezvoltarea individuală. Dacă facem abstracţie de paradigmă, lipsa interesului pentru potenţialul uman ar părea foarte ciudată.

Ceea ce lipseşte actualei civilizaţii este tocmai înţelepciunea şi intuiţia, onestitatea, bunul simţ, dreptatea, integritatea. Acestea nu sunt probleme tehnologice. Sunt "efectele secundare" ale paradigmei actuale.

Schimbarea paradigmei

Conştientizarea stării de fapt în paradigma actuală este primul pas în a o recunoaşte. Analizarea sentimentelor noastre "administrate" de sistemele sociale actuale este primul pas spre schimbarea paradigmei. Când refuzăm continuarea în aceeaşi manieră dureroasă şi alienantă impusă de actuala paradigmă, zilele ei sunt numărate.

O nouă viziune

Transformarea individuală prin schimbarea paradigmei începe chiar acum. După o privire de 360 de grade în care am explorat conspiraţia paradigmei, eşti gata să înfăptuieşti cea mai importantă revoluţie din toate timpurile: revoluţia personală. Găsirea valorilor spirituale, trezirea sufletului, descoperirea adevărului sunt doar câteva din cele mai importante jaloane pe calea ce se deschide acum în faţa ta.

Fiecare dintre noi, în felul său unic, participă la crearea de noi viziuni despre lume, care duc la crearea unei noi lumi, atât în interiorul nostru, cât şi în afară.Active Information Media este in curs de modernizare, vizitati-ne la adresa aim.eu5.org

NOU! Active Information Media este in curs de modernizare, vizitati-ne la adresa aim.eu5.org

Abonează-te la Buletinul Informativ AIM pentru a fi anunţat imediat ce sunt publicate noi articole, şi nu numai: uneori, Buletinul Informativ AIM conţine informaţii care NU sunt publicate pe site-ul Active Information Media.

Adresa acestui articol original AIM este http://roaim.de.vu/?a=articles&p=62

• Recomandări

Vezi mai jos şi alte articole recomandate.

Vă rugăm să apreciaţi acest articol cu o notă, în  zona galbenă  de mai jos. Arătaţi-le celorlalţi vizitatori aprecierea dvs. pentru acest articol.
Alege o notă de mai jos:
Articolele originale publicate de AIM se află sub incidenţa licenţei tip "Creative commons", adică:

• Preluarea materialelor este permisă (chiar şi pe forumuri) dar trebuie să fie însoţită de menţionarea sursei (http://roaim.co.nr);
• Preluarea materialelor în scopuri comerciale este permisă doar cu anunţarea şi aprobarea prealabilă a AIM.
• Dacă alteraţi, transformaţi sau reconstruiţi un alt material pe baza informaţiilor furnizate, puteţi distribui munca rezultată doar ?n condiţiile unei licenţe identică cu prezenta.

Despre autor

Ionut Mihai este redactor AIM

Recomandări:

Peste 2000 vizite
Cuptorul cu microunde
În cele ce urmează vom prezenta pe scurt câteva din testele făcute asupra acţiunii microundelor folosite în aparatele electrocasnice (cuptoare cu microunde). Dintre aceste experimente unele sunt destul de simple şi pot fi făcute de oricine.
nota 9.43 din 2927 vizite
Peste 2000 vizite
Enigmele de la Cernobîl pot fi cu usurinţă explicate
Multe enigme legate de catastrofa de la Cernobâl din 26 aprilie 1986 au rămas încă şi astăzi neexplicate. Profesorul Georges Lochak, preşedinte al Fundaţiei Louis de Broglie, fundaţie franceză pentru cercetare fundamentală în domeniul fizicii, aduce în discuţie unele dintre acestea.
nota 9.91 din 2829 vizite


Cele mai comentate articole:

Free Web Hosting