Salut, Guest

roaim.co.nr   |   roaim.de.vu   |   roaim.net.tf Free Domain Name
Active Information Media : Romania » Arheologie interzisă

Arheologie interzisă

Publicat de: ionut_mihai.aim redactor AIM
Publicat la: 13.05.2009
Citit de: 2641 ori
Conţine: 1291 cuvinte
9.62
Apreciază acest articol cu o notă,
în  zona galbenă  de la final.
Noutăţi:
118
Noul tau Smart TV te spioneaza. Afla cum poti preveni asta.
197
Spionaj in casa ta: o noua tehnologie foloseste sunete inaudibile pentru a transmite informatii despre telefonul, calculatorul, televizorul sau tableta ta!
1125
Iluzii anesteziante in care cred romanii, si care blocheaza evolutia si dezvoltarea poporului roman, a societatii romanesti, a Romaniei (1)
555
Iluzii anesteziante in care cred romanii, si care blocheaza evolutia si dezvoltarea poporului roman, a societatii romanesti, a Romaniei (2)
381
Originea democratiei: o poveste cu tilc
267
Poluarea electromagnetica dauneaza grav sanatatii
785
Vladimir Putin - agentul trezirii?
1317
Mega-dezvaluiri de documente si dovezi despre Programele Spatiale Secrete si Extraterestri vor avea loc in 2016?
903
Se intampla ceva extraordinar in lume
330
«Eu cuget, deci exist» a fost precedat de «eu cuceresc, deci exist» şi mai ales de «eu extermin, deci exist»
780
Sfaturi practice pentru a rezista manipularilor
538
Recviem pentru un vis - un rocker despre muzica rock
477
Fungii provoaca Alzheimer - infesteaza creierul
1726
VIDEO: Grupul de studii Keshe Romania
571
Desteapta-te, romane! Pe tine insuti!
399
Stalin a inviat din morti
927
Vladimir Putin, catre elita occidentala: Timpul jocului s-a terminat...
1704
Generator Free Energy inspirat din textele sacre ale Indiei
606
Tehnologii sinistre ale controlului mental ce sunt aplicate umanităţii (prima parte)
456
Tehnologii sinistre ale controlului mental ce sunt aplicate umanităţii (partea a doua)
mai multe noutăţi...
sau Top 100
Comentate recent:


ATENŢIE: Acest articol este un original AIM şi se află sub incidenţa licenţei tip "Creative commons", detaliată la final.
ŞTIRI PE SCURT (selecţie - mai multe în Prima Pagină):

12 ianuarie 2016

Un oras din Italia a inchis reteaua WiFi pentru a nu deteriora sanatatea locuitorilor: Primarul Livio Tola a transmis scolilor din oras ca sa inlocuiasca tehnologia wireless si sa revina la cabluri, dupa ce s-a informat si a aflat ca routerele wireless emit radiatii electromagnetice care sunt daunatoare mai ales copiilor si adolescentilor. "Nu poate fi vorba ca suntem impotriva tehnologiei, masura a fost adoptata pentru a proteja sanatatea", a declarat acesta, adaugand: "Nu putem spune cu certitudine nici ca aceste unde electromagnetice sunt daunatoare pentru copii, si nici ca nu sunt", din lipsa unui consens al expertilor. Citeste continuarea in Prima Pagina.

1 decembrie 2015THE EXPANSE este un nou serial SF transmis de canalul TV Syfy, despre care Corey Goode spune ca arata uluitor de multe realitati: de la coloniile de sclavi de pe Marte si dispozitivele "glass-pads" (terminale audio-video portabile similare unei simple bucati de plastic plexiglass ce sunt permanent conectate la un depozit informational urias) si pana la diferitele centre de putere grupate in jurul programelor spatiale. Episodul pilot a fost deja difuzat, urmand ca serialul sa continue pe 15 decembrie 2015. Desi, in mod evident ca nu toate aspectele prezentate in serial ar trebui considerate adevarate, pentru cei care au urmarit dezvaluirile pe care Corey Goode le publica inca de anul trecut, serialul este ULUITOR de asemenator cu acestea. Se pot avansa opinii diferite relativ la scopul difuzarii acestui serial acum: de la minimalizarea dezvaluirilor lui Corey care ar putea fi catalogate ulterior ca simple "inspiratii" avand ca sursa acest film, si pana la unul care este mai probabil - filmul ar fi inca un pas pe calea unei dezvaluiri semi-oficiale care va fi doar partiale si atent "administrate" de catre cei aflati "la butoanele" puterii. Urmareste trailer-ul in Prima Pagina.

19 noiembrie 2015

Keshe Foundation Manufacturing Bulgaria a fost inregistrata in Bulgaria si incepe fabricarea unitatilor generatoare Magrav Power, a anuntat azi Mehran Keshe in cadrul seminarului transmis LIVE online pe canalul YouTube al Keshe Foundation SpaceShip Institute. Tot in cadrul acestui seminar, Mehran Keshe a prezentat fiecare dintre cele doua modele de generatoare Magrav Power (unul destinat folosirii casnice, si celalalt destinat folosirii intr-un autovehicul), in cele doua variante (varianta europeana al carui container are culoarea albastra, si varianta americana de culoare alba).

Multe alte ştiri de interes general - în Prima Pagină.


NOU! Active Information Media este in curs de modernizare, vizitati-ne la adresa aim.eu5.org

Abonează-te la Buletinul Informativ AIM pentru a fi anunţat imediat ce sunt publicate noi articole, şi nu numai: uneori, Buletinul Informativ AIM conţine informaţii care NU sunt publicate pe site-ul Active Information Media.

Adresa acestui articol original AIM este http://roaim.de.vu/?a=articles&p=42

America a fost vizitată de imperiile antice

Cine a descoperit America? Veţi spune, fără urmă de ezitare: Columb. Doar aşa am învăţat la şcoală... Se pare însă că tot mai multe descoperiri arheologice din ultimele decenii atestă vizitarea Americii în trecut de alţi străini veniţi din Europa, Egipt şi chiar din îndepărtata Asie, din China şi Japonia. Astfel de descoperiri pun la îndoială tot ceea ce ştiam despre trecutul celor două Americi, dar şi despre capacităţile de navigare ale strămoşilor noştri, care par să fi fost mai destoinici decât se credea.

Deşi numărul de artefacte "ciudate" scoase la lumină este tot mai mare, o reconsiderare a istoriei este puţin probabilă deocamdată; mai mult, s-au găsit voci care să sustină că se fac eforturi pentru a discredita aceste descoperiri de ultimă oră, astfel încât putem vorbi de o adevarată "arheologie interzisă".

Monede vechi, inscripţii şi vase ceramice au fost găsite pe tot cuprinsul Americilor, iar experţii le-au identificat ca fiind romane sau greceşti. În Texas, la baza unei moviliţe de pământ ridicate în cadrul unui rit funerar indian, au fost găsite mai multe monede romane. Potrivit specialiştilor, mormântul a fost ridicat în jurul anului 800. În 1957, un băieţel a găsit pe un câmp din Alabama (SUA) o monedaă din Siracusa (Sicilia), datând din anul 490 î.Hr. În Oklahoma (SUA), în 1976, s-a descoperit o tetradrahma din bronz din Antiohia (Siria), din anul 63, cu profilul împăratului roman Nero.

În anul 1882, un fermier din Illinois (SUA) a dezgropat o monedă bătută pe vremea lui Antiochus al IV-lea, rege al Siriei în perioada 175-164 i.Hr. Monede "nelalocul lor" au fost găsite şi în America de sud, în Venezuela, iar in Mexic s-au descoperit vase de lut romane.

Relicve subacvatice

Brazilia este o zonă în care se păstrează mai multe inscripţii dăltuite în piatră care conţin frânturi de informaţii despre cei care ar fi călcat pe pământul american. Aproape de Rio de Janeiro, pe un perete de stâncă, la aproape 1.000 m altitudine, se pot citi cuvintele: "Tir, Fenicia, Badezir, primul născut al lui Jethbaal". Inscripţia, presupusă a fi din secolul 9 i.Hr., se găseşte pe o enormă stâncă, ce pare a fi un sfinx, şi este numită Gigantul.

Prezenţa unor navigatori fenicieni pe coastele braziliene este susţinută şi de descoperirea în 1978 a unor vase de teracotă în cursul unor explorări subacvatice în zona Baia di Guanabara. Printre cele 12 artefacte aduse la suprafaţă figurează trei vase de teracotă feniciene, cu o capacitate de 36 litri, aflate azi în custodia marinei militare braziliene. De asemenea, la Parahyba a fost găsit un text mai lung cu caractere feniciene în care se spune: "Suntem fiii lui Canaan din Sidon, orasul regelui. Negustoria ne-a aruncat pe acest tarm, un pământ al munţilor".

Imperiul Roman şi Mexicul

La 72 km de Ciudad de Mexico, în 1933 s-a descoperit o statuetă romană, ce dovedeşte legăturile dintre civilizaţia europeană şi cea pre-columbiană. Realizată din teracotă, măsurând şapte centimetri, statueta înfăţişează un cap bărbos cu o căciulă conică. Tot în Mexic a mai fost găsit, în statul Veracruz, un bust al zeiţei Venus, datat de experţi din perioada romană târzie.

O altă descoperire ciudată este cea a unei păpuşi din lemn şi ceară, pe care apare o inscripţie romană, găsită în aşa-numita "Fântână a sacrificiului", de la Chichen Itza. O dovadă indirectă a prezenţei romanilor în Lumea Nouă a fost descoperită şi în frescele de la Pompei, în Italia, unde au fost identificate reprezentări ale unor fructe specifice Americii de Sud, printre care ananasul.

Piatra runelor din Kensington

Una dintre cele mai enigmatice descoperiri referitoare la cei care au ajuns în America înainte de Columb este aşa-numita "Piatră din Kensington", pe care se găseşte o inscripţie ce descrie călătoria unor nord-europeni spre acel tărâm. Bucata de piatră, care măsoară un metru lungime şi 40 cm lăţime şi este acoperită cu rune, a fost găsită în Minnesota (SUA) de un fermier pe nume Olaf Ohman, în 1898.

În traducere, textul săpat în piatră afirmă: "Opt suedezi şi 22 de norvegieni într-o călătorie de explorare din Finlanda spre vest. Aveam tabăra lângă două insule stâncoase la o zi distanţă spre nord de această piatră. Într-o zi am fost la pescuit. Când ne-am intors acasă am găsit zece oameni plini de sânge şi morţi. AVM (Ave Maria) apără-ne de cel rău. Avem zece oameni pe mare să aiba grijă de vasele noastre, la 14 zile distanţă de această insulă. Anul 1362".

Zece porunci

Decalogul de piatră de la Los Lunas se afla pe Muntele Ascuns din New Mexico (SUA). Bolovanul de bazalt, cântărind între 80 şi 100 de tone, este inscripţionat cu o versiune prescurtată a celor Zece Porunci, cu caractere ebraice printre care apar şi unele litere greceşti. Potrivit unor experţi, inscripţia ar putea avea o vechime de până la 2.000 de ani. Alte analize bazate pe forma caracterelor folosite indică faptul că textul ar fi putut fi scris acum 1.000 de ani, cu mult inainte de descoperirea Americii. Blocul de bazalt era de mult cunoscut indienilor, care numeau locul cu pricina Muntele Misterelor.

Unii cercetători afirmă ca ar putea fi de origine samariteană. O altă piatră cu o inscripţie cu caractere semitice a fost descoperită în estul statului Tennessee (SUA), într-o movilă funerară de la Bat Creek (care se găseşte astazi la Muzeul de Istorie Naturală din Washington). Cele câteva litere alcătuiesc cuvintele "pentru Iudeea", iar caracterele "paleoebraice" utilizate datează din primul sau al doilea secol al erei noastre.

Citadela îngropată

Unul dintre cele mai mari mistere legate de posibila prezenţă a unor vestigii egiptene, conţinând felurite artefacte şi texte scrise cu hieroglife, pe continentul nord-american este cel referitor la un aşa-zis mormânt descoperit în peşterile de la Marele Canion, în Arizona (SUA). În Marele Canion există o citadelă subterană, cu tuneluri săpate în stâncă ce coboară până la 450 metri adâncime.

Principalul tunel dă într-o sală uriaşă din care pornesc, precum spiţele unei roţi, numeroase alte pasaje ce duc în alte încăperi mai mici, în care se găseau arme, instrumente de aramă, dar şi ustensile de gătit şi vase pentru apă. Exista şi o încăpere cu mumii depozitate în scobituri practicate în pereţi. Din nefericire, această relatare nu poate fi nici confirmată, nici infirmată deoarece accesul publicului în zona este strict interzis, din ordinul autorităţilor locale.

Zona a fost explorată în trecut, iar pe hărţi apar menţionate locuri cu denumiri egiptene, cum ar fi Turnul lui Ra, Templul lui Horus, Osiris sau Isis, coincidenţă ce trezeşte multe suspiciuni, cum că acolo ar putea exista într-adevăr vestigii ciudate. Pe de altă parte, în legendele indienilor Hopi există o poveste despre strămoşii care locuiau în subteranele din zona respectivă, o parte din acestia, cei buni, fiind goniţi din adâncuri de cei răi. În august 1914, într-un sit mayaş de lângă Acajutla, în Mexic, au fost descoperite două statuete care, după stil, par a fi egiptene. Barba şi acoperământul de pe capul barbatului par să indice că statueta este o reprezentare a lui Osiris, în timp ce cealaltă o reprezintă, dupa cât se pare, pe Isis.

Asiaticii, în America

Urmele prezenţei asiaticilor pe tărâmuri americane sunt mai puţin numeroase, însă la fel de incitante. Spre exemplu, în 1882 un miner din Columbia Britanică (Canada) a descoperit la o adâncime de peşte şapte metri 30 de monede chinezeşti, din perioada împăratului Huungt, din anul 2600 i.Hr.

Artefacte chinezeşti sunt considerate şi nişte ancore găsite în largul coastelor californiene. În Alaska s-au găsit spade care par a fi de origine japoneză, iar în Ecuador au fost descoperite vase ceramice în stil nipon. Pe de altă parte, în mitologia chineză există legende care povestesc despre călătoria spre o ţară îndepărtată pe nume "Fusang". Totodată, indienii americani au legende despre "casele" de pe apele Pacificului, care ar fi putut foarte bine să fie corăbii antice.Active Information Media este in curs de modernizare, vizitati-ne la adresa aim.eu5.org

NOU! Active Information Media este in curs de modernizare, vizitati-ne la adresa aim.eu5.org

Abonează-te la Buletinul Informativ AIM pentru a fi anunţat imediat ce sunt publicate noi articole, şi nu numai: uneori, Buletinul Informativ AIM conţine informaţii care NU sunt publicate pe site-ul Active Information Media.

Adresa acestui articol original AIM este http://roaim.de.vu/?a=articles&p=42

• Recomandări

Vezi mai jos şi alte articole recomandate.

Vă rugăm să apreciaţi acest articol cu o notă, în  zona galbenă  de mai jos. Arătaţi-le celorlalţi vizitatori aprecierea dvs. pentru acest articol.
Alege o notă de mai jos:
Articolele originale publicate de AIM se află sub incidenţa licenţei tip "Creative commons", adică:

• Preluarea materialelor este permisă (chiar şi pe forumuri) dar trebuie să fie însoţită de menţionarea sursei (http://roaim.co.nr);
• Preluarea materialelor în scopuri comerciale este permisă doar cu anunţarea şi aprobarea prealabilă a AIM.
• Dacă alteraţi, transformaţi sau reconstruiţi un alt material pe baza informaţiilor furnizate, puteţi distribui munca rezultată doar ?n condiţiile unei licenţe identică cu prezenta.

Despre autor

Ionut Mihai este redactor AIM

Recomandări:

Peste 2000 vizite
Cuptorul cu microunde
În cele ce urmează vom prezenta pe scurt câteva din testele făcute asupra acţiunii microundelor folosite în aparatele electrocasnice (cuptoare cu microunde). Dintre aceste experimente unele sunt destul de simple şi pot fi făcute de oricine.
nota 9.43 din 2927 vizite
Operaţiunea "Aburirea"
Noiembrie 2010: la sediile ambasadelor Rusiei şi Elveţiei au explodat câte un colet-capcană, iar la sediile ambasadelor Bulgariei, Chile şi Germaniei din Grecia au fost descoperite alte colete-capcană care conţineau explozibili.
nota 9.79 din 1838 vizite


Cele mai comentate articole:

Free Web Hosting