Salut, Guest

roaim.co.nr   |   roaim.de.vu   |   roaim.net.tf Free Domain Name
Active Information Media : Romania » Actualitatea românească

Actualitatea românească

Publicat de: ionut_mihai.aim redactor AIM
Publicat la: 12.05.2009
Citit de: 2607 ori
Conţine: 1080 cuvinte
9.77
Apreciază acest articol cu o notă,
în  zona galbenă  de la final.
Noutăţi:
118
Noul tau Smart TV te spioneaza. Afla cum poti preveni asta.
197
Spionaj in casa ta: o noua tehnologie foloseste sunete inaudibile pentru a transmite informatii despre telefonul, calculatorul, televizorul sau tableta ta!
1125
Iluzii anesteziante in care cred romanii, si care blocheaza evolutia si dezvoltarea poporului roman, a societatii romanesti, a Romaniei (1)
555
Iluzii anesteziante in care cred romanii, si care blocheaza evolutia si dezvoltarea poporului roman, a societatii romanesti, a Romaniei (2)
381
Originea democratiei: o poveste cu tilc
267
Poluarea electromagnetica dauneaza grav sanatatii
785
Vladimir Putin - agentul trezirii?
1317
Mega-dezvaluiri de documente si dovezi despre Programele Spatiale Secrete si Extraterestri vor avea loc in 2016?
903
Se intampla ceva extraordinar in lume
330
«Eu cuget, deci exist» a fost precedat de «eu cuceresc, deci exist» şi mai ales de «eu extermin, deci exist»
780
Sfaturi practice pentru a rezista manipularilor
538
Recviem pentru un vis - un rocker despre muzica rock
477
Fungii provoaca Alzheimer - infesteaza creierul
1726
VIDEO: Grupul de studii Keshe Romania
571
Desteapta-te, romane! Pe tine insuti!
399
Stalin a inviat din morti
927
Vladimir Putin, catre elita occidentala: Timpul jocului s-a terminat...
1704
Generator Free Energy inspirat din textele sacre ale Indiei
606
Tehnologii sinistre ale controlului mental ce sunt aplicate umanităţii (prima parte)
456
Tehnologii sinistre ale controlului mental ce sunt aplicate umanităţii (partea a doua)
mai multe noutăţi...
sau Top 100
Comentate recent:


ATENŢIE: Acest articol este un original AIM şi se află sub incidenţa licenţei tip "Creative commons", detaliată la final.
ŞTIRI PE SCURT (selecţie - mai multe în Prima Pagină):

12 ianuarie 2016

Un oras din Italia a inchis reteaua WiFi pentru a nu deteriora sanatatea locuitorilor: Primarul Livio Tola a transmis scolilor din oras ca sa inlocuiasca tehnologia wireless si sa revina la cabluri, dupa ce s-a informat si a aflat ca routerele wireless emit radiatii electromagnetice care sunt daunatoare mai ales copiilor si adolescentilor. "Nu poate fi vorba ca suntem impotriva tehnologiei, masura a fost adoptata pentru a proteja sanatatea", a declarat acesta, adaugand: "Nu putem spune cu certitudine nici ca aceste unde electromagnetice sunt daunatoare pentru copii, si nici ca nu sunt", din lipsa unui consens al expertilor. Citeste continuarea in Prima Pagina.

1 decembrie 2015THE EXPANSE este un nou serial SF transmis de canalul TV Syfy, despre care Corey Goode spune ca arata uluitor de multe realitati: de la coloniile de sclavi de pe Marte si dispozitivele "glass-pads" (terminale audio-video portabile similare unei simple bucati de plastic plexiglass ce sunt permanent conectate la un depozit informational urias) si pana la diferitele centre de putere grupate in jurul programelor spatiale. Episodul pilot a fost deja difuzat, urmand ca serialul sa continue pe 15 decembrie 2015. Desi, in mod evident ca nu toate aspectele prezentate in serial ar trebui considerate adevarate, pentru cei care au urmarit dezvaluirile pe care Corey Goode le publica inca de anul trecut, serialul este ULUITOR de asemenator cu acestea. Se pot avansa opinii diferite relativ la scopul difuzarii acestui serial acum: de la minimalizarea dezvaluirilor lui Corey care ar putea fi catalogate ulterior ca simple "inspiratii" avand ca sursa acest film, si pana la unul care este mai probabil - filmul ar fi inca un pas pe calea unei dezvaluiri semi-oficiale care va fi doar partiale si atent "administrate" de catre cei aflati "la butoanele" puterii. Urmareste trailer-ul in Prima Pagina.

19 noiembrie 2015

Keshe Foundation Manufacturing Bulgaria a fost inregistrata in Bulgaria si incepe fabricarea unitatilor generatoare Magrav Power, a anuntat azi Mehran Keshe in cadrul seminarului transmis LIVE online pe canalul YouTube al Keshe Foundation SpaceShip Institute. Tot in cadrul acestui seminar, Mehran Keshe a prezentat fiecare dintre cele doua modele de generatoare Magrav Power (unul destinat folosirii casnice, si celalalt destinat folosirii intr-un autovehicul), in cele doua variante (varianta europeana al carui container are culoarea albastra, si varianta americana de culoare alba).

Multe alte ştiri de interes general - în Prima Pagină.


NOU! Active Information Media este in curs de modernizare, vizitati-ne la adresa aim.eu5.org

Abonează-te la Buletinul Informativ AIM pentru a fi anunţat imediat ce sunt publicate noi articole, şi nu numai: uneori, Buletinul Informativ AIM conţine informaţii care NU sunt publicate pe site-ul Active Information Media.

Adresa acestui articol original AIM este http://roaim.co.nr/?a=articles&p=39

Actualitatea românească

Actualitatea romaneasca"Ce caută aceste elemente nesănătoase în viaţa publică a statului? Ce caută aceşti oameni care pe calea statului voiesc să câştige avere şi onori, pe când statul nu este nicăieri altceva decât organizarea cea mai simplă posibilă a nevoilor omeneşti? Ce sunt aceste păpuşi care doresc a trăi fără muncă, fără ştiinţă, fără avere moştenită, cumulând câte trei, patru însărcinări publice dintre care n-ar putea să împlinească nici pe una în deplină conştiinţă? Ce caută dl. X profesor de universitate, care nu ştie a scrie un şir de limba românească, care n-are atâtea cunoştinţe pozitive pe câte are un învăţător de clase primare din ţările vecine şi care cu toate acestea pretinde a fi mare politic şi om de stat?

Ce caută? Vom spune noi ce caută.

Legile noastre sunt străine; ele sunt făcute pentru un stadiu de evoluţiune socială care în Franţa a fost, la noi n-a fost încă. Am făcut strane în biserica naţionalităţii noastre neavând destui notabili pentru ele, am durat scaune care trebuiau umplute. Nefiind oameni vrednici, care să constituie clasa de mijloc, le-au umplut caraghioşii şi haimanalele, oamenii a caror muncă şi inteligenţă nu plăteşte un ban roşu, stârpiturile, plebea intelectuală şi morală. Arionii de tot soiul, oamenii care riscă tot pentru că n-au ce pierde, tot ce-i mai de rând şi mai înjosit în oraşele poporului românesc, căci, din nefericire, poporul nostru stă pe muchia ce desparte trei civilizaţii deosebite: cea slavă, cea occidentală şi cea asiatică şi toate lepădăturile Orientului şi Occidentului, greceşti, jidoveşti, bulgăreşti, se grămădesc în oraşele noastre, iar copiii acestor lepădături sunt liberalii nostri. Şi, când loveşti în ei, zic că lovesti în tot ce-i românesc şi că eşti rău român.

(...)

Domnia lor vor să facă pe boierii. 3?4?500 de franci pe luna nu-i liniştesc şi nu-i fac să se puie pe muncă pentru a deveni folositori naţiei de pe spinarea căreia trăiesc. Sunt născuţi pentru lucruri mai înalte, pentru deputăţii, ministerii, ambasade, catedre de universitate, scaune în Academie, tot lucruri mari la care cinstiţii lor părinti, care vindeau bragă şi rahat cu apa rece sau umblau cu patrafirul şi sfiştocul din casă-n casă, nici nu visaseră şi nici n-aveau dreptul să viseze, căci nu dădusera naştere unor feţi-frumoşi cu stele-n frunte, ci unor băieti groşi la ceafă şi târzii la minte, de rând, adesea foarte de rând.

Actualitatea romaneascaÎntr-adevăr, cum li s-ar deschide oamenilor ochii când unul le-ar zice: "Ia staţi, oameni buni! Voi plătiţi profesori care nici [nu] vă învaţă copiii, nici carte [nu] ştiu; platiţi judecători nedrepţi şi administratori care vă fură, căci nici unuia dintr-înşii nu-i ajunge leafa. Şi aceştia vă ameţesc cu vorbe şi vă îmbată cu apă rece. Apoi ei toţi poruncesc, şi nimeni n-ascultă. Nefiind stăpân care să-i ţie în frâu, ei îsi fac mendrele şi vă sărăcesc, creându-şi locuri şi locuşoare, deputăţii, primării, comisii şi multe altele pe care voi le plătiţi peşin, pe când ei nu vă dau nimic, absolut nimic în schimb, ci din contră vă mai şi dezbracă, după ce voi i-ati înţolit. N-ar fi mai bine ca să stăpânească cei ce n-au nevoie de averile voastre, având pe ale lor proprii? Sau cel puţin oameni care, prin mintea lor bine aşezată, vă platesc ce voi cheltuiţi cu dânşii?

De aceea alungaţi turma acestor netrebnici care nu muncesc nimic şi n-au nimic şi vor să trăiască ca oamenii cei mai bogaţi, nu ştiu nimic şi vreau să vă înveţe copiii, şi n-au destulă minte pentru a se economisi pe sine şi voiesc [să] vă economisească pe voi toţi." (Mihai Eminescu: Icoane vechi si icoane nouă - fragment)

Citatul de mai sus este un fragment din "Icoane vechi şi icoane nouă", de Mihai Eminescu. Deşi nu învăţăm la şcoală despre activitatea jurnalistică a lui, constatăm cu uimire că aceste comentarii eminesciene sunt încă actuale.

Dacă aceasta era situaţia pe vremea lui Eminescu, să vedem în ce fel s-a schimbat politica românească în acest al treilea mileniu. Wilfried H. Lang, observator economic pentru Europa de Sud-Est, declara: "Parlamentarii în loc să-şi vadă de treabă, citesc ziare sau absentează deseori, pentru a-şi urmări interesele personale."

Chiul parlamentarZi de zi contribuabilii dau fiecărui ales câte 1,2 milioane de lei pentru ca aceştia să chiulească mai mult sau mai puţin motivat. Senatorii şi deputaţii au uitat că acest chiul generalizat costă contribuabilul de rând aproximativ 17 miliarde de lei pe lună pentru cei 495 de parlamentari sau 1,2 milioane pe cap de senator sau deputat pentru fiecare zi în care aceştia lipsesc nemotivat. Sunt nenumărate situaţii când legi importante nu au trecut de plen tocmai datorită absenţelor, fără să mai vorbim de absenţele masive de la comisii. Forul legislativ al ţării s-a aflat de foarte multe ori în impas: lucrările în Camera Deputaţilor sau Senat au fost oprite din cauza absenteismului masiv al aleşilor, uneori înregistrându-se "recorduri" de neconceput cu o prezenţă de doar 7,5 %.

Şi ca imaginea să fie clară, unii dintre cititori şi-au exprimat opinia în legătură cu activitatea celor care ne reprezintă în Parlamentul României.

"Nu mai ştiu cum să-şi crească veniturile şi cum să îşi asigure cât mai mulţi bani după ce vor părăsi Parlamentul (asta în condiţiile în care sigur 90% din ei nu îşi mai găsesc locul într-un Parlament ales prin vot uninominal). Partidele care propun şi voteaza aşa legi aberante ar trebui amendate de opinia publică, însă românul e atât de prost încât "uită" mereu şi se lasă înşelat de promisiunile electorale... Până când veţi înghiţi fraţilor aceste comportamente? Chiar nu aveţi pic de respect pentru voi înşivă? Dacă nu există opoziţie viabilă faţă de astfel de proiecte este pentru că toţi "parlamentarii" la unison au interese mai presus de culoarea politică şi pentru că ne desconsideră pe noi (restul "prostimii") la maxim... şi cred că pe bună dreptate! Nu sunt decât nişte profitori ordinari! Dacă ar avea motiv să aibă salariile acestea aş întelege, dar pentru chiul, somn, nesimţire şi lene ei vor sporuri şi pensii!"

"Ruşine să le fie, de ce să aibă beneficii în plus? Să nu uite că în fond sunt remuneraţi din bani publici, că au ajuns în parlament ca să ne reprezinte dar nu-şi fac treaba cum trebuie! Ce m-a indignat profund este lipsa de cultură a multora (mă refer la cultura generală, nu la cultura politică)."

Parlamentul iese în evidenţă prin proiecte faraonice extravagante, precum piscina subterană, amenajarea restaurantului, modernizarea tuturor grupurilor sociale, achiziţii de maşini şi utilaje, în condiţiile în care acestea consumă extrem de mulţi bani publici şi nu fac decât să accentueze uriaşa discrepanţă dintre parlamentari şi ceilalţi cetăţeni.Active Information Media este in curs de modernizare, vizitati-ne la adresa aim.eu5.org

NOU! Active Information Media este in curs de modernizare, vizitati-ne la adresa aim.eu5.org

Abonează-te la Buletinul Informativ AIM pentru a fi anunţat imediat ce sunt publicate noi articole, şi nu numai: uneori, Buletinul Informativ AIM conţine informaţii care NU sunt publicate pe site-ul Active Information Media.

Adresa acestui articol original AIM este http://roaim.co.nr/?a=articles&p=39

• Recomandări

Vezi mai jos şi alte articole recomandate.

Vă rugăm să apreciaţi acest articol cu o notă, în  zona galbenă  de mai jos. Arătaţi-le celorlalţi vizitatori aprecierea dvs. pentru acest articol.
Alege o notă de mai jos:
Articolele originale publicate de AIM se află sub incidenţa licenţei tip "Creative commons", adică:

• Preluarea materialelor este permisă (chiar şi pe forumuri) dar trebuie să fie însoţită de menţionarea sursei (http://roaim.co.nr);
• Preluarea materialelor în scopuri comerciale este permisă doar cu anunţarea şi aprobarea prealabilă a AIM.
• Dacă alteraţi, transformaţi sau reconstruiţi un alt material pe baza informaţiilor furnizate, puteţi distribui munca rezultată doar ?n condiţiile unei licenţe identică cu prezenta.

Despre autor

Ionut Mihai este redactor AIM

Recomandări:

Peste 2000 vizite
Cuptorul cu microunde
În cele ce urmează vom prezenta pe scurt câteva din testele făcute asupra acţiunii microundelor folosite în aparatele electrocasnice (cuptoare cu microunde). Dintre aceste experimente unele sunt destul de simple şi pot fi făcute de oricine.
nota 9.43 din 2927 vizite
Peste 2000 vizite
SIRIUS: Laşitate şi manipulare tipic "expert ştiinţific"
Excepţionalul documentar "Sirius", realizat de dr. Steven Greer, este piatra de temelie în acţiunea planetară "Dezvăluirea", şi prezintă mumia unui mic extraterestru găsit în deşertul Atacama în 2003. Cum comentează "experţii ştiinţifici" analiza ADN a acestei fiinţe?
nota 9.83 din 2408 vizite


Cele mai comentate articole:

Free Web Hosting